80 mils tågresa laddade Gais upp med inför helgens cupmöte med Östersund.
80 mils tågresa laddade Gais upp med inför helgens cupmöte med Östersund. Bild: Bildbyrån

Gais tar tåget till cupmötet i Östersund

Nio timmar i tåg. Det är Gais-spelarnas uppladdning inför cupens andra gruppspelsmatch mot Östersund.
– Det blir mycket Netflix. Jag ska nog kolla om Prison Break, säger mittfältaren Nikola Ladan.

ANNONS
|

När avsparken mellan Östersund och Gais slås på lördagseftermiddagen kommer lagens uppladdning ha skiljt sig drastiskt åt. Medans Östersund kunnat vila på hemmaplan har Gais spelare spenderat halva fredagen i en tågkupé.

Tidig eftermiddag på fredagen lämnade spelarna Göteborg. Cirka nio timmar senare anländer de till Östersund, en resa på runt 1 000 kilometer.

– Det är definitivt den längsta tågresan jag har gjort. Det ska bli kul att få se någonting av vårt fina Sverige längs med vägen, säger Nikola Ladan.

Valet av tåg framför buss eller flyg har både ekonomiska och miljömässiga skäl, säger ordföranden Jonas Andersson.

ANNONS

– Det är väl båda klimat och ekonomi, haha. Alternativet till tåget var flyg eller buss … då är tåget ändå en bättre variant än bussen. Det är lite lättare att röra på sig då under resan, säger han.

– Sedan ska jag inte säga att det är ett medvetet klimatval utan det är i första hand en ekonomisk fråga. Bekvämlighet och ekonomi är det som det handlar om främst. Men visst, såklart är det bättre att åka tåg än att flyga upp även för klimatets skull.

Hur stor skillnad är det ekonomiskt?

– Det vet jag ärligt talat inte. Men de som har tittat på det och beräknat har säkerligen gjort en korrekt analys av detta och landat i ett klokt beslut.

"Mycket Netflix"

För Nikola Ladan och övriga Gais-spelare blir det många timmar att fylla medan Sveriges inland svischar förbi utanför rutan.

– Det blir mycket Netflix. Jag ska nog kolla om Prison Break eller någon annan serie. Sedan får man väl läsa någon bok och lyssna på musik. Man hinner med en hel del. Jag ska försöka vinna kortspel också. Vi får inviga något spel på resan, säger han.

Hur påverkar nio timmar i tåg era förutsättningar?

ANNONS

– Man blir ganska stilla men det är nog bättre än att åka buss. Det är ingen fara. Vi är professionella.

Nikola Ladan har gjort två inhopp i Gais senaste matcher – hans första insatser sedan han lämnade Degerfors för Gaisgården i vinter.

– Det var väldigt roligt att spela igen. Man kämpar för att nå toppformen igen men jag är inte orolig. De här matcherna är bra lärdomar för oss inför serien.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS