Michael Kargbo byttes in, men kunde inte hjälpa Gais till poäng i Skåne.
Michael Kargbo byttes in, men kunde inte hjälpa Gais till poäng i Skåne. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gais tappade – segersviten bruten

Det stannade vid fyra raka segrar. För trots ledning i paus fick Gais lämna Ängelholm utan poäng.
– Det här var ett hack i skivan, säger August Wängberg.

|

Obesegrade Gais beträdde den något gropiga gräsplanen i Ängelholm med gott självförtroende, och satte genast press på hemmalaget. Och det dröjde inte mer än åtta minuter förrän bollen låg i mål. Axel Henriksson satte dit den efter att en hörna lett till oreda i Ängelholms straffområde.

Samme Henriksson hade senare ett gyllene tillfälle att göra även 2–0 när Julius Lindberg serverade vackert. Men trots fritt skottläge från straffpunkten kunde Ängelholms målvakt rädda.

Mot slutet av halvleken växte Ängelholm in i matchen, men lagen gick till vila med just 1–0 till Gais.

– Vi får väldigt bra bett med vår press och det känns som att vi trycker på för 2–0 efter vårt tidiga mål. Men tyvärr så kommer det ju inte, och sedan kommer de ut med ny energi till andra halvlek, säger August Wängberg.

Och ja, redan tidigt i den andra halvleken var det på vippen att Ängelholm kunde kvittera när David Danielsson rann igenom det grönsvarta försvaret. Hans avslut tog dock i stolpen. Men kort senare var det hemmalagets Emil Åberg som snappade upp en djupledsboll och rundade målvakten – bara för att kapas av Axel Norén. Odiskutabel straff dömd.

Christian Ljungberg klev fram, Gaismålvakten Mergim Krasniqi räddade – men Ljungberg tog själv hand om returen och det var kvitterat.

– Det är synd när han gör en så fin räddning att de ändå lyckas peta in den, konstaterar Wängberg.

Tidigt trippelbyte hjälpte inte

Gais såg pressat och obekvämt ut, och tränare Fredrik Holmberg svarade med ett trippelbyte redan i minut 63. Ut med Richard Friday, ”Myggan” Lindberg och Julius Lindberg. In med Ben Morris, Filip Gustafsson och Michael Kargbo.

Effekten? Nästan – men bara nästan – omedelbar när Morris spelade fram Kargbo, som i bra läge sköt utanför.

Sedan kom nästa kalldusch för Gais: Ett långt inlägg lurade hela försvaret och en helt obevakad David Danielsson kunde nicka in 2–1 vid bortre stolpen. Därmed var Gais i underläge, för första gången den här säsongen.

Niclas Andersén kom in. Målskytten Axel Henriksson klev av. Gais försökte, men Ängelholm försvarade sig väl och stundtals ganska hårdhänt. Det började bli ont om tid.

Då fick Gais en frispark. Emin Grozdanic sköt, målvakten lämnade retur, och August Wängberg högg som en kobra – men träffade ribban.

– Det var för jävligt. Jag var helt säker på att den skulle sitta. Det var tungt att se att den gick ribba ut. Men så är det ibland. Vi gör en okej forcering men tyvärr så räcker det inte hela vägen, säger Wängberg.

Ribbskottet blev August Wängbergs sista spark den här matchen. Han byttes ut mot Viktor Alexandersson och för Gais återstod tre att jaga mål och poäng.

De misslyckades med båda. I stället för en kvittering var det Ängelholm som kunde göra 3–1 på stopptid efter att Emil Åberg frispelats från halva planen. Han chippade sig förbi en utrusande Krasniqi, och rullade enkelt in bollen i öppet mål.

Därmed vet Gais hur det känns att förlora den här säsongen, och därmed behåller Oddevold tätpositionen i tabellen.

– Det här var ett hack i skivan, så vi får se till att det bara blir ett – och höja oss. Krasst nog så vinner du inte alla matcher, även om vi hade velat hålla den här streaken så länge vi kunnat, säger August Wängberg.