Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Gais tappade segern – fortsatt illa ute

Det kommer att bli en kamp in i det sista för Gais om ett nytt kontrakt. Detta då laget tappade segern mot Akropolis trots ett rejält övertag i den första halvleken.
– Nu är man väldigt missnöjd, säger Stefan Jacobsson.

Akropolis har överraskat den här säsongen och inför mötet med Gais låg laget på en femteplats i tabellen. Betydligt mycket högre upp än just Gais som under stora delar av säsongen fått kämpa i tabellens nedre skikt.

Att det skiljde så pass mycket mellan lagen var ett tag svårt att förstå på Gamla Ullevi.

För i den första halvleken var det spel mot ett mål och det var Gais som höll i taktpinnen. Richard Yarsuvat hade både en och två bra målchanser men brände. August Wängberg hade även han chansen att bli målskytt likaså Emil Wahlström.

Men trots alla chanser skulle det ”bara” vara 1-0 i paus efter att Julius Lindberg prickat in bollen.

– Första halvlek är väldigt, väldigt bra. Vi är framåtlutade i det mesta och 1-0 är väldigt i underkant. Det är dock lite signifikativt för Gais att vi inte gör mål på alla de här chanserna. En sådan här första halvlek måste leda till en seger. Så länge det dock bara är 1-0 så vet man att matchen lever i allra högsta grad, säger Stefan Jacobsson efter matchen.

Efter dryga timmen hände dock något.

Akropolis började äta sig in i matchen och kvitteringen kom när Marcus Burman blev helt bortglömd och kunde raka in bollen i öppet mål. Några fler mål än så blev det inte även om Akropolis var nära, nära men stolpen räddade Gais från en förlust.

Efter krysset har Gais nu endast två poäng ned till AFC Eskilstuna och fyra poäng ned till Dalkurd som ligger på kvalplats. De två har en omgång mindre spelad och spelar först under söndagen.

– Nu efter matchen är alla ganska besvikna. Men vi måste ta med oss prestationen i första halvlek. Vi är i ett utsatt läge och gör en så pass bra första halvlek och det ska killarna ha all heder för. Nu är det bara att ladda om batterierna för det här kommer att leva in i sista omgången, säger Stefan Jacobsson.

Känner du att det är ni som går ner er i andra eller Akropolis som höjer sig?

– Akropolis blir bättre och höjer sig och om motståndaren blir bättre så blir ju vi automatiskt sämre när de får ta tag i taktpinnen och vi får rätta oss lite efter det. Vi har inte riktigt samma kvalité i vårt anfallsspel även om vi har ett par lägen som borde kunna generera något men vi brister lite.

Vad tar du med dig från den här matchen?

– Jag vet inte hur vi ska kunna spela så mycket bättre än vi gör i första. Bollen dansar på deras mållinje flera gånger och det är bara så synd att det inte räcker till en trepoängare. Det är som det är och det här är en säsong där det går emot oss lite. Det lossnar inte riktigt för oss. Jag är dock väldigt glad att killarna kan ta fram en sådan här match i ett så pressat läge. Det bådar gott inför avslutningen.

Att Gais ännu en säsong är inblandat i kampen för att undvika en kvalplats är givetvis något som påverkar spelarna.

Något som lagets kanske mest meriterade spelare, Mervan Celik, inte hymlar om.

– Det är inte så att det är panik men lite stress är det. Samtidigt ljuger inte tabellen utan vi ligger där vi ligger. Det är verkligheten, säger han.

– Alla här vet läget. Det är inte så att vi kommer hit med ångest utan vi vet vad vi ska göra. Vi har inte fallit ihop i så många matcher utan det är jävligt jämnt hela tiden. Det är skickligheten att avgöra matcher som vi har saknat, säger Emil Wahlström.

Så startade Gais: Mathias Karlsson - August Wängberg, Emil Wahlström, Charlie Weberg, Niclas Andersén - Boris Lumbana, Haris Cirak (Mervan Celik, 70) - Meinhard Olsen (Jesper Brandt, 90+2), Adnan Maric, Julius Lindberg (Julius Johansson, 81) - Richard Yarsuvat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.