Gais tappade poäng – efter ex-gaisarens mål

Sju raka segrar har blivit till två raka matcher utan vinst. Hemma mot Trollhättan fick Gais nöja sig med ett kryss.
– Vi spelar lite som ett juniorlag i anfallsspelet, säger Gais Jonas Lindberg till Sportexpressen Play.

ANNONS

Gais hade inför förra omgångens match mot Torns IF sju raka segrar i bagaget. Men väl på Tornvallen tog segersviten slut för de grönsvarta. Inför lördagens hemmamatch mot FC Trollhättan var således den stora frågan: Skulle Gais kunna studsa tillbaka?

Matchen började med att Gais hade mycket boll men utan att komma till några riktigt vassa målchanser. Trollhättan fick främst jaga boll men hade några skott från distans som Mergim Krasniqi tog hand om.

Efter 27 minuter skulle det sedan hetta till på riktigt. Hörna för Gais och en Viktor Krüger som tajmade perfekt och med kraft nickade in 1–0 bakom Trollhättans från IFK Göteborg inlånade målvakt Adam Benediktsson.

ANNONS

– Det är en perfekt hörna av Jonas (Lindberg), sen var jag helt fri så då var det bara att nicka in den, sa Krüger till Sportexpressen Play i pausen.

Kvitteringen kom snabbt

Men den Gais-lyckan varade inte särskilt länge. För bara fyra minuter senare kunde Trollhättan efter en snabb kontring spela till sig ett öppet mål. 1–1 genom Alibek Aliev (som spelade i Gais en gång i tiden).

– Vi går med folk fram och så ligger de och väntar på kontring. Vi måste vara noga så vi inte får de bolltappen, för då kan de skada oss, sa Krüger.

1–1 var ställningen efter första halvlek.

– Jag tycker fan att vi slarvar mycket. Vi har för korta anfall och får springa mycket. Jag tycker att vi kan ha längre anfall och låta de trötta ut sig innan vi sticker in bollen, sa Krüger.

Mycket Gais-boll – men få chanser

Den andra halvleken fortsatte med samma typ av matchbild. Gais med mycket boll men få riktigt vassa målchanser.

Gais bytte in Michael Kargbo som kort därefter vred, vände och lossade av ett skott som Benediktsson kunde rädda.

Successivt blev det sedan mer och mer Gais och Trollhättan föll djupare. Men Gais hade svårt att omvandla bollinnehavet till riktigt heta målchanser.

ANNONS

Och något mer mål blev det inte denna eftermiddag på Gamla Ullevi där matchen slutade 1–1.

– Vi är inte tillräckligt kreativa för att få hål på deras defensiva spel. Vi spelar lite som ett juniorlag i anfallsspelet. Vi är klena, vi är naiva, spelar in bollen i mitten i stället för att gå runt och komma in i assistzonerna. Vi är brutalt dåliga skulle jag säga, säger Jonas Lindberg.

LÄS MER:Gais Donat Zejnullahu om vägen tillbaka efter korsbandsskadorna

Så spelade Gais

(4-3-3): Mergim Krasniqi – Viktor Krüger (Mervan Celik, 72), Axel Norén, Emin Grozdanic, August Wängberg – Harun Ibrahim (Richard Friday, 88), Filip Gustafsson, Jonas Lindberg – Gustav Lundgren (Niklas Andersen, 89), Julius Lindberg, Ben Morris (Michael Kargbo, 61)

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS