Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Gais succéanfallare aktuell för Allsvenskan

Andrew Stadler, Dino Islamovic och – Dardan Rexhepi. Samtidigt som Halmstads BK förhandlar vidare kring Sead Haksabanovic och bara är en påskrift från en förlängning med Andreas Bengtsson så börjar man rusta framåt.

HP-sporten kan avslöja att Rexhepi, senast i Gais, nu återigen kan vara aktuell för HBK.
– Det är ingenting som jag kan kommentera, säger HBK-tränaren Janne Jönsson.

Men han medger att Rexhepi tidigare varit aktuell. 
– Ja, vi hade koll på honom för några år sedan. Stor, stark och skicklig i djupled, säger Janne förteget.

Det var inför 2015, i samband med att Brommapojkarna 2014 hade åkt ur Allsvenskan, som den nu 24-årige gänglige anfallaren sökte ny klubbadress. Där HBK var ett alternativ. Men den gången valde Rexhepi BK Häcken. 

Ett beslut som han sedermera skulle ångra eftersom speltiden i den tuffa konkurrensen blev högst begränsad och han, i kombination med vissa skadeproblem, under en och en halv säsong bara kom upp i ett mål och två assist efter att blott ha startat åtta matcher och kommit in som avbytare 14 gånger.

Lossnade i Gais

Därför bytte han i somras Allsvenskan mot Superettan och Göteborgsklubb när han tog klivet över till Gais. Och med speltid och förtroende lossnade det. Sex mål och tre assist på tolv matcher och ett spel som lovade det som många hade trott under hans många år i Malmö FF.

Född i Pristina flyttade hans familj sedan till Sverige där Eslövs BK blev första klubben innan han via Lunds BK 2009 hamnade i Malmö FF. Efter att ha gjort 46 mål på 43 matcher för ungdomslaget så blev Rexhepi inför 2010 uppflyttad till A-truppen.

Men väl där fick han, trots flera viktiga mål och publikfavorit under namnet D-Rex, svårt att ta en ordinarie plats och efter bara 16 allsvenska starter på fyra säsonger flyttade han 2014 till Brommapojkarna. Men trots fem mål och tre assist för egen del blev det degradering för BP.

Sitter på utgående kontrakt

Och med utgående korttidskontrakt vid årsskiftet med Gais söker Rexhepi alltså nu återigen en ny klubbadress. Om det blir HBK återstår att se för bland de tidigare provspelarna finns alltjämt Östersunds amerikanske forward Andrew Stadler och den före detta Groningen-anfallaren Dino Islamovic med bilden.
– Ja, det stämmer. De är inte avskrivna, medger Jönsson.

Som även räknar med att påskriften på Andreas Bengtssons treårskontrakt bara ska vara en formalitet vid dennes hemkomst. Eller som Andreas själv sms:ade HP:
”Tjena! Är för tillfället i Thailand. Men jag hoppas att vi ska få det klart, med HBK, kort efter att jag har kommit hem.”