Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild Bild: MICHAEL ERICHSEN
Arkivbild Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gais ställer in match – sjukdom i truppen

Gais ställer in fredagens match mot Dalkurd. Detta på grund av att flera spelare fått "influensaliknande symptom".
Någon coronasmitta ska det dock inte vara tal om.
– Nej, det finns inget som talar för det, säger ordförande Jonas Andersson.

Tanken var att matchen skulle spelas imorgon 19.00 på Bravida arena. Men under torsdagen kom beskedet att så inte blir fallet.

Gais möte med Dalkurd har ställts in på grund av sjukdom i Göteborgsklubbens trupp. Enligt klubben ska flera spelare insjuknat i "influensaliknande symptom".

"Vi har inte genomfört några tester avseende om det handlar om coronavirus eller inte, eftersom bedömningen är att unga och vältränade personer knappast kommer att drabbas så allvarligt", skriver klubben.

"Inom Gais gäller att vi fortsatt följer myndigheters rekommendationer och de riktlinjer som redan finns för vår verksamhet med hänvisning till virussmittan, t ex avseende att begränsa fysisk kontakt och social närhet".

Inget talar för coronasmitta

När GP når ordförande Jonas Anderson utvecklar han informationen från hemsidan – då främst rörande eventuella misstankar om en coronasmitta.

– Det är inget som talar för det. Det är inget som bekräftar det heller. Det är klart att det alltid finns någon form av risk för det i de tider vi är i nu, men jag pratade precis med vår lagläkare som bekräftar att det inte handlar om det utifrån de symptom vi har sett nu.

Enligt Jonas Andersson rör det sig om fem till sju spelare som är sjuka.

Som tidigare nämnt har ingen testats för corona. Och kommer inte göra det heller.

– I nuläget är det inte aktuellt att skicka iväg någon på testning, säger Jonas Andersson.

– Det finns inte den möjligheten. De testresurser vi har går till att testa folk som är betydligt värre därhän än våra spelare – utifrån vad jag har fått rapporter om.

Hur hanterar ni de här sjuka spelarna?

– I vårt läge handlar det om att spelare håller sig hemma när de mår dåligt.

Ni kommer inte sätta hela truppen i karantän nu?

– Nej, i nuläget är det inte aktuellt. Sedan är det klart, förändras läget kring någon av spelarna så får vi ompröva det. Det är en fråga som får avgöras från dag till dag.

Hur gör ni med träningsupplägget?

– Vi tränar vidare. Sedan har vi börjat ta en diskussion kring om vi ska ta någon form av paus nu efter snart tre månaders hård försäsongsträning. Om ligan inte kommer igång förrän i slutet av maj blir det ju inget sommaruppehåll.

Beslutet att inte spela matchen under fredagen togs i samförstånd med Dalkurd. Gais tränare Stefan Jacobsson utvecklar:

– Vi kände att vi inte vågade låta de (Dalkurd) åka ner hit när vi hade fått så många spelare sjuka och kände sig hängiga på bara ett dygn. Sedan hade vi några frågetecken också och då hade vi inte så många spelare kvar.

Kommer ni att fortsätta träna?

– Vi kommer att ha ett internt möte under morgondagen (fredag) där vi ska diskutera om vi ska följa andra lag som gett spelare ledigt en vecka eller 14 dagar, säger Stefan Jacobsson.

Under fredagen meddelade klubben att man kommer ta semester fram till 2 april.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.