Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gais-spelare stängs av efter kaoset

Gais Niclas Andersén stängs av två matcher efter mötet med Syrianska och Marko Johansson klarar sig med en tillrättavisning, det meddelar disciplinnämnden i ett beslut.

Efter matchen mellan Gais och Syrianska på Gamla Ullevi den 27 juli utbröt tumult när spelare från båda lagen rök ihop.

Två spelare från Gais, Niclas Andersén och Marko Johansson, anmäldes efter händelsen till Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd. Nu har nämnden beslutat att stänga av Andersén två matcher, det framgår av disciplinnämndens beslut.

Andersén anmäldes för att ha tagit ett nackgrepp om en person i Syrianska vilket ska ha lett till att tumult uppstod. I disciplinnämndens beslut framgår att Andersén "på väg till spelartunneln såg spelare i Syrianska göra oanständiga gester mot Gais fans" vilket låg bakom hans agerande.

– Niclas sprang fram och tog ett tag om en spelare i Syrianska och vi menar att han har inte där att göra. Det innebär också att situationen eskalerar. Det är ett uppträdande som är olämpligt och då får han två matchers avstängning, säger nämndens ordförande Kerstin Elserth.

Johansson klarar sig utan avstängning

Målvakten Marko Johansson slipper avstängning men får en tillrättavisning.

– Det är fortfarande en bestraffning men mer en varning. Han kommer in senare i situationen och klättrar upp på räcket och skrek och gestikulerade aggressivt enligt domaren och fick hållas tillbaka av andra spelare och personal. Hans förklaring var att hans familj fanns på läktaren och att han sprang fram för att skydda familjen. Vi tycker att han har uppträtt olämpligt men vi godtar hans uppgifter att han agerar för sin familjs skull och då tycker vi att det räcker med en tillrättavisning, säger Elserth.

Vad innebär tillrättavisningen för framtiden?

– Skulle han bli anmäld igen för något helt annat inom två år, då är det vara försvårande att man blivit tillrättavisad tidigare.

Gais klubbchef Erik Bergqvist:

– Vi har egentligen inget att kommentera. Besluten är fattade och i nuläget är det något vi förhåller oss till.

Besluten kan överklagas till Riksidrottsnämnden.

– I nuläget ser det inte ut att bli några överklaganden. Som det ser ut kommer vi acceptera disciplinnämndens beslut, säger Bergqvist.

Efter matchen anmäldes även de båda klubbarna. Den anmälan är ännu inte behandlas av disciplinnämnden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.