Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gais-spelare dansade på sociala medier – väckte ilska hos fans

Ett filmklipp på Gais målvakt Marko Johansson som dansar har väckt starka känslor hos många grönsvarta supportrar.
Anledningen?
Klippet publicerades bara timmar efter att laget förlorat stort mot Dalkurd.

Det går inte bra för Gais just nu. På planen har laget gått poänglösa ur fyra raka fajter och tabellens botten närmar sig. Utanför planen är det lika stökigt.

När laget kom hem till Göteborg efter nederlaget mot möttes spelarna och ledarna av en låst grind och ett budskap från fansen.

En av bakgrunden till irritationen tros vara det filmklipp som gick ut på sociala medier under söndagskvällen. På klippet, som nyförvärvet Boris Lumbana publicerade, syns målvakten Marko Johansson dansa utanför en mack.

Klippet fick stor spridning i sociala medier där många Gais-supportrar upprördes över att spelarna inte verkade ta förlusten på allvar.

GP når Marko Johansson dagen efter filmen lades upp.

– Jag har inga kommentarer. Jag hänvisar till Erik Bergkvist. Jag vill inte lägga energi på såna här grejer. Vi har en viktig match på onsdag för att gå vidare i cupen och sedan har vi en jätteviktig match i helgen. Jag lägger allt fokus på fotbollen, säger han.

Har du fått några reaktioner på sociala medier?

– Det skrivs allt möjligt men jag lägger inget fokus vid det.

Erik Bergkvist är klubbchef i Gais:

– Folk gör fel och rätt i vad och hur man kommunicerar på sociala medier. Just nu har vi alla ögon på oss i och med det jävligt utsatta läge vi befinner oss i. Då blir det här som att hälla bensin på elden. Jag kan förstå känslorna som det här rör upp, säger han.

LÄS MER: Gais-spelarna möttes av låst Gaisgård och budskap efter storförlusten

– Jag kommer ha ett samtal med spelarna det rör och berätta om det som hänt så att de får en tänk-på-det-här-framöver-känsla. Vi har inte pratat med de inblandade än. Det här behöver näras varje dag. Det är många individer som ska falla in under samma proffsiga beteendemönster, säger han.

Han berättar att han nu planerar att låta klubbens spelare och ledare gå en kurs i sociala medier-hantering.

– Vissa saker kan upplevas provokativt och det är det som är svårt med sociala medier. Där är man inte färdiglärd förrän man har gått på ett par nitar. Vi kommer ta hjälp från externt håll i de här frågorna. Samtidigt behöver vi ha fullt fokus på fotbollen just nu. Vi ska vinna matcher, inte jobba med sådana här frågor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.