Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Gais snuvade – tappade segern i slutminuterna

Det såg länge ut att bli tre poäng för Gais. Men i den 92:a minuten kom kallduschen när Trelleborg utjämnade i målkalaset på Gamla Ullevi. – Just nu känner jag stor tomhet. Jag tycker vi gör en väldigt bra andra halvlek, säger Gais tränare, Benjamin Westman.

Det skiljde en poäng mellan tabellfemman Trelleborg och sjätteplacerade Gais inför kvällens match på Gamla Ullevi. Och det skulle bli precis så jämnt som tabellen visade. 

Det var gästerna som började bäst. Gais tappade bollen i uppspelsfasen och Salif Camara Jönsson blev redan efter fem minuter helt fri med Tommi Vaiho som dock kunde nypa friläget med en kvalificerad räddning. Och Vaiho fick slita. Med dryga halvtimman spelad drog Jacob Palander iväg ett tungt skott som målvakten med en vass reflexräddning kunde styra till hörna. 

Gais då? Hemmalaget hade svårt att skapa några riktigt heta chanser inledningsvis. Men i den 34:e minuten ryckte Dardan Rexhepi sig loss. Succéanfallaren vände bort Trelleborgs Robin Jacobsson och spurtade mot mål, anfallarens avslut satt dock klockrent i stolpen. 

Minuterna senare kom dock 1-0. James Sinclair slog ett inlägg som såg ut att vara för långt, men Trelleborgs målvakt Fredrik Persson gav sig ut på djupt vatten och tappade ned bollen till en fristående Luka Mijaljevic som kunde göra sitt åttonde och enklaste mål för säsongen. Repliken lät dock inte vänta på sig. Fyra minuter senare fick Marcus Pode ett skottläge från långt håll. TFF:s målkung drog till och Tommi Vaiho, som såg en aning felplacerad ut, var chanslös. 

– I min bok kommer det målet till alldeles för enkelt, säger Benjamin Westman. 

Och det var inga muntra miner i Gais-lägret efter insatsen i första halvlek. 

– Vi blev tillbakatryckta och kändes väldigt ängsliga. Vi fick inte igång något spel alls, säger målskytten, Luka Mijaljevic

Om den första halvleken var händelserik så var det ingenting mot vad tillställningen skulle bjuda på efter paus. Bortalaget rivstartade och Marcus Pode kunde med en välplacerad bredsida skicka in 1-2 i Vaihos bortre hörn. 

Hemmalaget skulle dock resa sig. Först prickade Kieron Cadogan in 2-2 via en TFF-försvarare. Och innan Gais-fansen hade hunnit fira klart så var det nätrassel igen. Den här gången var det Dardan Rexhepi som vände bort sin försvarare och sköt in 3-2. Nyförvärvets femte mål på lika många matcher. 

Då såg det ut att bli seger. Men i den 92:a minuten kom så kallduschen. I en tilltrasslad situation kunde Trelleborgs inhoppare Mattias Håkansson pricka in 3-3.

– Det känns jävligt surt nu med tanke på avslutningen. Det blev flipperspel och de var både tvåa och trea på bollen, säger Mijaljevic. 

Några fler mål blev det inte och de 6218 som var på plats på Gamla Ullevi när Gais bjöd in till gratismatch fick se lagen dela på poängen. 

–  Vi ville ha in Björn Andersson och trodde att det var klart för byte. Då gör de mål i stället. Han hade varit bra för oss att ha i det läget. Det är med bitterhet jag lämnar den här matchen, säger Westman och suckar.