Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Gais skrällvann mot reservbetonat Häcken

Gais fick ett bra sista besked innan seriestarten. Häcken fick beviset på att den ordinarie elvan som spelat i cupen nog ska få fortsätta. Så kan Gais genrepsseger med 2-1 mot Häcken sammanfattas.

Andreas Alm pratade under lördagens träning att han tyckte hans lag uppträtt slafsigt under delar av försäsongen. Slafsigt var också ett ord som kunde användas på Häckens första halvlek mot Gais. De vunna närkamperna var få, avsluten oftast dåliga.

Då var Gais desto hetare under de första 45 minuterna. Leonard Pllana både tunnlade och tacklade. Karl Bohm löpte loss i djupled och gav med det Grönsvart ledningen med 1-0. Randelovic hittade yta och tid framför Häckens fallande backlinje. Med lagom dos hårdhet satte han en genomskärare in i straffområdet där just Bohm dök upp och drev med sig bollen i sidled på första touchen och sedan satte bollen i mål på den andra.

Det var ett fint fotbollsmål. Det dröjde inte länge innan Gais gjorde ett till. Även det fint.

En Gais-hörna nickades bort. Karl Bohm sköt från distans och träffade Nikola Ascerics klack. Bollen gick förrädiskt sakta förbi Jonathan Rasheed vid bortre stolpen.

– Det var en ganska jämn match, och det blev ungefär vad man trodde det skulle bli inför. Den här matchen ligger mellan tävlingsmatcher för oss. Många som spelade i dag som inte har spelat så mycket. Så det är bra att ha hela truppen igång, säger Häcken-kaptenen Erik Friberg.

LÄS MER: "Nära nolla ett av de formstarkaste lagen – det är respekt"

Händelsefattigt

Sakernas tillstånd var ungefär desamma efter pausen. Häcken hade bollen, sköt från distans och skickade in inlägg. Gais försvarade sig väl med Carl Nyström och Emil Wahlström som två levande väggar centralt.

Nye Kwame Kizito, som var pigg i första, hade ett farligt avslut från nära håll och inkastade Ali Youssef kom förbi på sin kant ett par gånger. Så mycket mer än så skrapade inte Häcken ihop som kunde hota Marko Johansson i Gais mål – förrän i absolut sista minuten då Ahmed Yasin sköt in en reducering vid första stolpen.

Det hettade till först när Alexander Faltsetas introduceras i paus. I en situation med Andreas Östling blev kaptenen i andra halvlek rejält irriterad.

– De spelade tufft och när jag gick in så började de gråta och knuffas, då måste man säga ifrån lite, det var inget konstigt, säger han.

Med en mängd ordinarie spelare på bänken lär dock insatsen inte oroa Andreas Alm överdrivet mycket. Han vet att det finns mer att hämta om en vecka. För det lär behövas om Häcken ska få med sig något hem från Skåne.

– Vi har visat de senaste veckorna att vi är bra. Hade vi inte vunnit en enda match på försäsongen hade det varit skönt att vinna, men för oss spelade inte resultatet så stor roll i dag. Det är bara att träna på en vecka till nu inför när vi ska vara som bäst, säger Erik Friberg.

För Gais och Bosko Orovic var de kylslagna 90 minuterna på Ullevi en fin signal om att försvarsspelet sitter där det ska. Kryddat med Karl Bohms starka första halvlek kan Grönsvart förbereda sig för bortapremiären mot Trelleborg i lugn och ro.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.