Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gais segrade komfortabelt – klart för cupens gruppspel

Gais är klart för svenska cupens gruppspel.
Ett b-betonat Grönsvart städade av division 4-laget Ekedalens SK med 2–0.
– Det var väl varken vackert eller bra, men stabilt säger Stefan Jacobsson.

Urladdning mot Norrby i superettan i fredags kväll. Ett och ett halvt dygn senare skulle Gais ut och tävla igen när laget klev in i svenska cupen mot division 4-laget Ekedalens SK på bortaplan.

Stefan Jacobsson mönstrade jämfört med seriematchen en helt ny elva, bestående av bänkspelare och akademitalanger. Men trots att det inte var något ordinarie manskap som försvarade de grönsvarta färgerna hade gästerna inga problem att städa av Ekedalen.

Slutsiffrorna skrevs till 2–0 i Gais favör.

– Det var väl varken vackert eller bra från vår sida, men stabilt, säger Stefan Jacobsson.

Det var dock segstartat från Atleterna. På den ojämna gräsmattan hade Gais svårt att få igång något vettigt spel. Inläggen var skeva, bolltempot lågt och chanserna få.

Martinsson öppnade målskyttet

Under den första halvlekens inledning var det egentligen bara någon framstöt av Julius Johansson och ett par Emil Wahlström-nickar som var nära att resultera i någonting framåt.

35 minuter in i matchen var det 0–0.

Men då spräckte Fredrik Martinsson dödläget. Högerbacken hade letat sig in centralt i banan och utanför straffområdet drog han till med ett välplacerat skott som landade i bortre hörnet. Talangens första tävlingsmål i klubben.

Ekedalen stack upp direkt efter ledningsmålet och hade ett avslutsförsök, men då räddade Harry Wright i Gais-målet.

0–1 på tavlan efter första.

Akademispelaren nätade

I den andra halvleken ökade Gais tempot och bortalaget var nära att öka på i samband med några farliga hörnor. Och Ekedalen fick allt svårare att försvara sig.

Efter 55 minuter kom så också 2–0.

Det här sedan två av Gais akademispelare samarbetat. Benjamin Rafidashti tog sig runt på högerkanten och skickade in bollen till Samy Maarouf som vid den bortre stolpen tryckte in 2–0.

Domaren tvekade först en sekund på om bollen var inne – men bestämde sig snabbt för att döma mål.

Under slutet av matchen fanns det ett par möjligheter för Gais att öka på ytterligare, men några mer mål blev det inte den här söndagseftermiddagen.

– Vi gjorde vad vi behövde göra. När vi fick 2–0 tidigt i andra så blev det kontroll på det. Sedan var det inte lättspelat, det måste jag ge killarna. Planen studsade otroligt mycket. Det var svårt att få fart på passningsspelet och det blev mycket längre bollar, säger Jacobsson.

Jacobsson: ”Hade lite tur i lottningen”

Han fortsätter:

– Det viktigaste var att vi inte trampade i klaveret. Vi tog oss vidare på ett helt okej sätt, sedan finns det såklart mycket mer att önska i vårt spel. Men det är underordnat i en sådan här match. Vi är i ett race i serien där vi spelade i fredags och ska spela på torsdag igen.

Då väntar Jönköpings Södra. Och nu kan alltså Gais, med säkrat cupgruppspel i ryggen lägga allt fokus på superettan-avslutningen.

– Serien har varit vår högsta prioritet, men nu fick vi även vara med om att gå vidare i cupen, det är väldigt skönt. Vi hade lite tur i lottningen att vi fick möta ett division 4-gäng, men det är samtidigt en match som du bara ska och måste vinna och när det är så vet man att det alltid kan hända saker.

Så startade Gais:

(4-2-3-1) Harry Wright – Fredrik Martinsson, Emil Wahlström, Emin Grozdanic, Anton Snibb – Haris Cirak, Jesper Brandt – Benjamin Rafidashti (Sebastian Bertolozzi, 82), Nuha Jatta, Samy Maarouf (Aram Margosyan, 67) – Julius Johansson

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.