Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gais segrade igen – vände efter tidiga baklängesmålet

Trots mardrömsstart – Gais tog sig samman, vände mot Sundsvall och bärgade andra raka segern.
– Nu är vi verkligen på gång, säger Richard Yarsuvat som prickade in den viktiga kvitteringen i första halvlek.

Första segern på över två månader kom mot Trelleborg senast. Av bara farten kom andra raka trepoängaren mot Gif Sundsvall på lördagen.

Trots tidigt underläge reste sig Gais – gjorde tre raka mål och vann med 3–1.

– Utan tvekan den bästa prestationen i år, säger Mathias Karlsson.

För målvaktens och Gais del blev det dock en tung start på matchen.

Sundsvall fick tidigt en kantfrispark. Karlsson såg ut att vänta på inlägg från en högerfot, men i stället drog Dennis Olsson till med vänsterfoten på mål. Burväktaren hann inte ner, bollen hamnade i nät.

Mardrömsstart.

– Han lurade mig. Med facit i hand ställde jag muren fel. Utan att ha sett på målet i repris så tror jag att det var det stora problemet. Jag ställde den alldeles för långt åt vänster. Jag blev lurad. Men det är bara att lära sig och försöka gå vidare.

Och det gjorde Karlsson och hans lagkompisar, verkligen.

En stund senare tog målvakten revansch när han räddade en välriktad nick från Pontus Engblom.

– Att säcka ihop efter målet var inget alternativ. Det var bara på det igen för mig. Jobba med positionsspel och kommunikation, men det var skönt att få den räddningen direkt där efter.

Yarsuvat utjämnade

Samtidigt tog också de grönsvarta utespelarna över matchen.

Det dröjde inte länge innan det var utjämnat i bjudningar – och i antal mål.

Sundsvall försökte spela sig ur en aggressiv Gais-press, men Anton Eriksson slog bollen rakt på Richard Yarsuvat som i fritt läge kunde dunka in 1–1 efter 22 minuters spel.

– Det var väldigt viktigt för vår möjlighet att komma tillbaka i matchen, säger Yarsuvat som en stund senare kunde ha gett Gais ledningen.

Men Sundsvalls Andreas Andersson räddade friläget.

– Jag blev lite desperat, jag ville komma till avslut snabbt. Jag fattar inte varför. I vanliga fall hade jag varit mer kall och lurat honom, men nu sköt jag bara på kraft mot bortre. Det var det som gjorde att jag missade. Men jag är inne i en sådan period, där inte allt sitter i offensiven. Det speglar min säsong lite hittills ... , säger Yarsuvat.

Men i slutändan var det en miss som inte skulle visa sig bli särskilt kostsam alls.

För i början av den andra halvleken tog hemmalaget drabbningen i grönsvart riktning.

Adnan Maric högg på en retur från Andreas Andersson och petade in 2–1, hans första mål sedan återkomsten. Inte ens fem minuter senare visade Julius Lindberg, som mot Trelleborg gjorde sitt första superettan-mål för Gais, klass.

Charlie Weberg hittade yttern med en öppnande passning och efter att ha tagit fram bollen ett par meter prickade talangen i bortre hörnet.

”En jävligt bra insats av allihop”

3–1 med halvtimmen kvar.

Sundsvall hade ett par chanser att närma sig, men bortalaget kom inte närmare än en ribbträff. Gais säkrade tre poäng och kan för första gången under årets säsong räkna in två raka segrar.

Att laget kunde komma tillbaka så starkt tror Mathias Karlsson handlar mycket om att segern mot Trelleborg senast fick lagets självförtroende att lyfta.

– Förra segern var otroligt viktig. Sett till tabelläget då så var det kanske den viktigaste matchen för säsongen. Hade vi förlorat den hade vi nog varit på nedflyttning. Att möta Sundsvall då i det läget … det hade inte varit samma känsla. Nu var det annorlunda. De fick ett mål – men det var lite skit samma. Vi tog oss ur det där på ett fantastiskt sätt.

Richard Yarsuvat avslutar:

– Om vi glömmer Öster-matchen känns det som att vi har varit på gång och trott på det hela tiden på slutet. Visat att vi är starka mentalt. I dag var det en jävligt bra insats av allihop.

Fakta: Så startade Gais

(4–2–3–1) Mathias Karlsson – August Wängberg, Carl Nyström, Charlie Weberg, Niclas Andersén – Boris Lumbana, Adnan Maric – Meinhard Olsen (Jesper Brandt, 86), Mervan Celik, Julius Lindberg (Fredrik Martinsson, 82) – Richard Yarsuvat (Haris Cirak, 82).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.