Gais segerlösa svit fortsätter

Det var exakt en månad sedan Gais senast vann en fotbollsmatch i superettan. Grönsvart knep en poäng borta mot tabelltvåan Halmstad i en match som slutade 0-0.
– Jag är enormt nöjd med spelarnas arbetsinsats och prestation, säger tränaren Stefan Jacobsson.

ANNONS
|

För prick en månad sedan, den 8 juli, vann Gais senast.

Laget slog då Dalkurd hemma med 2-1 efter mål av Nikola Ladan och Mervan Celik.

Under den stekande halländska solen stred Grönsvart tappert borta mot tabelltvåan Halmstad under lördagskvällen och fick med sig en poäng efter 0–0.

Den första halvleken präglades av stor kamp och laget skapade ett par farligheter vardera. Hetast blev det dock i slutet av den första halvleken.

Hemmalagets Edvin Kurtulus sköt Boris Lumbana i ansiktet efter avblåsning.

Lumbana reagerade kraftigt och knuffade till Kurtulus. Smått tumult utbröt och domare Antti Kanerva halade fram det gula kortet till bägge två och även till Haris Cirak för protest.

ANNONS

– Han drar på en riktig rökare direkt efter att domaren blåst av. Då blev jag lite irriterad och var tvungen att säga till honom, markera lite. Men det är kul när det hettar till, det är ingen fara, säger Boris Lumbana.

Gais fixade en poäng i Halmstad

Grönsvart var skickliga i början av den andra halvleken på att hålla i bollen, men att skapa de riktigt heta chanserna var svårare. Fredrik Martinsson bröt påpassligt en felaktig HBK-passning och slog ett inlägg på Mervan Celik. Celik flög högt och fick bra träff med pannan. Men Malkolm Nilsson i HBK-målet var välplacerad och plockade bollen enkelt.

Med tre minuter kvar hade hemmalagets Sadat Karim en jättemöjlighet att spräcka nollan. Det grönsvarta försvaret lyckades emellertid täcka ut till hörna tack vare ett långt ben av Mervan Celik. Hemmalaget skrek förgäves efter en straff men domare Antti Kanerva valde att fria.

”Förhoppningsvis på väg ur tyngre period”

På stopptid fick också Gais ett gyllene läge att avgöra matchen. Mervan Celik fick frisparksläge bara metern utanför straffområdeslinjen, bollen skruvades över muren men Malkolm Nilsson kunde boxa undan.

Gaispoängen gör att Grönsvart har 11 poäng på 11 matcher och ligger på tolfte plats i superettan.

– Jag är enormt nöjd med killarnas prestation och arbetsinsats. Jag vet av erfarenhet att Halmstad borta inte är den lättaste matchen. Jag tycker vi står upp mycket bra i dag. Vi skapar embryon till målchanser och vår speluppbyggnad ser betydligt bättre ut. Vi är nöjda med en poäng även om vi är i stort behov av tre, men fortsätter vi så här är vi förhoppningsvis på väg ut ur en tung period och kan vända trenden till något positivt, säger tränaren Stefan Jacobsson.

ANNONS

Mittbacken Boris Lumbana instämmer.

– Vi har lite mer kontroll, upplever jag. Överlag är vi snäppet bättre och de kommer inte åt oss riktigt, säger Lumbana.

Mittfältskämpen Jesper Brandt klev av med en skadad fot efter knappa timmen spelad. Jesper Brandt har de senaste matcherna spelat i en mer offensiv position på plan.

Gais har gjort nio mål på elva matcher, men islossningen är nära.

– Det är bara att nöta på. Jag har spelat med ”Ricky” (Richard Yarsuvat) innan och det är få som slår honom i straffområdet. Det är bara att komma och kolla på vilken träning som helst. Vi behöver sätta oss i fler lägen bara. Fortsätter vi gnugga kommer det när som helst, säger Brandt.

Din egen roll. Hur trivs du med utgångspositionen högre upp i banan?

– Det är bara att riva och slita och skapa chanser åt de andra. Positionen känns mer naturlig än vad jag trodde när jag fick det presenterat för mig.

Fakta: Så startade Gais

(4-3-3): Mathias Karlsson – Fredrik Martinsson, Calle Nyström, Boris Lumbana, Charlie Weberg – Haris Cirak (Emin Grozdanic, 72), Nikola Ladan (Niklas Andersén, 91), Joackim Åberg – Jesper Brandt (Aiden Harvey, 55), Richard Yarsuvat (Paulo Marcelo, 72), Mervan Celik

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS