Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Gais söker ny sportchef: "Vi vill stärka klubben"

Gais vill satsa mer på fotbollen och bli starkare inför framtiden. Nu rekryterar klubben en gemensam sportchef för akademin och A-laget. – Vi vill stärka Gais, säger ordföranden Tomas Andersson.

Den tidigare målmaskinen, Patrik Ingelsten, har sedan en tid tillbaka dubblerat hos Gais. Detta då han varit både sportchef och tränare för klubben. Sedan Bosko Orovic fick tränaransvaret har Ingelsten varit både sportchef och assisterande tränare för Gais.

Men nu söker Gais en ny sportchef samtidigt som Patrik Ingelsten ska fortsätta som assisterande tränare till Orovic.
– Vi började prata om det för ett par månader sedan och tog beslutet i styrelsen för en månad sedan. Vi annonserar ut tjänsten vilket inte är jättevanligt, säger ordföranden Tomas Andersson och fortsätter.
– Det brukar vara vanligt att rekrytera bland kontakter för liknande tjänster, men vi väljer att lägga ut en annons för att få ett extra stort urval.

Varför söker ni efter en ny sportchef?

– Vi vill stärka Gais inför framtiden. Vi tror att man behöver fokusera mer på hela fotbollsverksamheten, inklusive akademi och A-lag. Nu kommer vi inkludera akademin i det hela, så att ny person kommer att jobba med just hela fotbollsverksamheten och det är det speciella med denna tjänsten. Vi tror det långsiktigt kommer att gynna vår akademi med en sådan tydlig koppling till A-laget. Det är vanligt att det delas upp via att någon har A-laget och någon akademin och det kan bli täta skott däremellan stundtals. Vi vill istället renodla hela fotbollsverksamheten med en gemensam kraft för A-lag och akademi och samtidigt satsa på att renodla intäktssidan med privatmarknad och företag. Vi tror att det här kommer att gynna båda delarna.
– Det kommer successivt att utveckla både fotbollen och den andra delen. 

Varför just en annons?
– Vi har inte jätteresurser till allt och denna tjänst är extra viktig. Vi söker brett och hoppas att vi får så många bra svar som möjligt, för att kunna göra bästa möjliga urval. 

Vad händer med Patrik Ingelsten, han är ju sportchef idag?
– Detta kommer att ske successivt. Det kommer att ta en viss tid innan vi har en ny person på plats, men Patrik ska spetsa fotbollen ännu mer och i framtiden släppa det här till en ny person.

Han fortsätter som assisterande tränare?
– Ja. 

Vad söker ni för person?
– En fantastiskt bra person, säger Andersson och skrattar.
– Det är väl vad alla söker? Vi söker efter någon med ett stort engagemang och en stor drivkraft. Vi bestämmer oss inte i förväg för att personen måste ha det eller det, utan vi vill hitta rätt person för Gais. 

Någon deadline för när tjänsten ska vara tillsatt finns inte men sista ansökningsdag är 1:e september, säger Andersson.