Gais planerar att göra som Öis

Gais smider just nu planer för framtiden, där sportchefsrollen sannolikt uppgår i ett sportråd. – Lite som Öis, även om det kanske är fel dag att säga, säger Gais klubbchef Erik Bergkvist.

ANNONS
|

Varför Fredrik Mohlin slutar är fortfarande okänt. Även i Gais.

– Vi vet inte om jag skall vara helt ärlig. Tomas (Andersson, ordförande) har pratat med Fredrik. Kanske har han fått ett annat jobb, sådant händer ju. Jag respekterar att han så länge han är anställd av Gais inte pratar om det, säger Erik Bergkvist.

Fredrik Mohlins roll som kombinerad försäljnings- och sportchef försvinner sannolikt.

– Den summa pengar vi har möjlighet att lägga går i framtiden till 100 procent på försäljningschefsrollen. Där har jag och övriga i styrelsen samma uppfattning, säger Erik Bergkvist.

Frågan hur sportchefens uppgifter hanteras i framtiden är föremål för diskussion i Gais.

ANNONS

– Sportchefsrollen bör ligga som ett delat sportråd, med kompetens utifrån som lyfts in i styrelsen vid nästa årsmöte, men som redan nu, inför säsongsuppbyggnaden, adjungeras in i styrelsen.

– Lite som Öis, även om det kanske är fel dag att nämna. Men upplägget är inte fel rent teoretiskt. Någon med känsla för klubben, som vill göra jobbet som en del av ett styrelseuppdrag. Vi har haft det tidigare, senast Tony Persson, säger Erik Bergkqvist.

LÄS OCKSÅ:Sparkade sportchefen till hårt angrepp mot Öis

I nuvarande sportråd sitter Benjamin Westman, Tomas Andersson, Fredrik Mohlin och David Landerin.

Mohlins anställning löper fram till 20 oktober. Han utgår från Varberg, men har även varit på Gaisgården efter uppsägningen.

– Benjamin Westman är den som tycker och tänker starkast kring A-truppen. Hans tankar väger tungt, säger Erik Bergkvist.

– Livet går vidare, det vi behöver i Gais är kontinuitet i verksamheten. Hitta en person som har erfarenheten om det aktuella Fotbollssverige.

ANNONS