Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Gais petar tränaren: "Det tyngsta blir att berätta för barnen"

Gais petar sin huvudtränare Benjamin Westman. Assisterande tränaren Patrik Ingelsten tar över ansvaret för laget. – Det är ju så här den här världen fungerar, man får vara beredd på att detta kan hända, säger Benjamin Westman. – Förhoppningen är att det här ska leda till något positivt, säger Patrik Ingelsten.

Sedan 2015 har Benjamin Westman varit huvudtränaren i Gais, en klubb han tillhört till och från sedan juniorfotbollen. Men efter en tung vårsäsong där man endast mäktat med 12 poäng på tio matcher får nu Westman kliva åt sidan.

– Det är ju så här den här världen fungerar, man får vara beredd på att detta kan hända, säger Benjamin Westman.

Du hyser inget agg mot beslutet?

– Nej, det finns ju alltid en risk som tränare. Samtidigt som man glädjs när allt går bra får man vara beredd när det väl går sämre. Gais har ju funnits i mitt liv de senaste 24 åren och jag känner jättemycket för klubben.

Rykten har gått att du suttit löst som tränare, hur har det påverkat dig?

– Jag har alltid kommit till Gais-gården 08:00 på morgnarna och tyckt att detta varit förbannat kul. Men olika namn har ju dykt upp och det är klart att jag känt till att de har letat någon form av förändring.

När fick du reda på att detta skulle bli aktuellt?

– Vi hade ett möte i fredags men slutdisskusionen var för några timmar sedan, så nu ska jag ta detta med familjen. Det tyngsta kommer bli att berätta för barnen som är födda Gaisare.

Ingelsten: "En match i taget"

Patrik Ingelsten har fram tills nu varit assisterande tränare bakom Westman men får nu alltså huvudansvaret för laget. Den första prövningen kommer redan på måndagen, hemma mot Trelleborg. Därefter är framtiden mer oviss.

– Jag kommer att leda laget under den matchen, sedan blir det en match i taget tills det tas något beslut, säger Patrik Ingelsten.

Han fick beskedet innan lagets träning på söndagen och har inte hunnit reflektera över anledningen till beslutet eller hur han kommer att sätta sin prägel på laget som tränare.

"Det här ska leda till något positivt"

– Men anledningen till att man gör så här brukar vara att resultaten inte varit tillräckligt bra, och det är förmodligen det som ligger till grund för detta, även om det är tajt i Superettan och mycket återstår, säger han och fortsätter:

–  Förhoppningen är att det här ska leda till något positivt. Men vi är ett kollektiv som ska göra jobbet tillsammans.

Vad vill du som nybliven huvudtränare hälsa till supportrarna?

– Det har varit lite skrivierier om både om, när, vem, och hur under de senaste veckorna. Men nu är beslutet taget och vi får göra vårt tillsammans med både spelarna och supportrarna. De är alltid helt fantasiska och jag hoppas att de stöttar oss som vanligt mot Trelleborg.