Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Glenn Heiman Bild: Thomas Johansson
Glenn Heiman Bild: Thomas Johansson

Gais-ordföranden väljer att kliva av styrelsen

Glenn Heiman kommer lämna Gais. Klubben letar därmed efter en ny ordförande.
– Med så mycket jobb det har varit, framförallt i år, så fungerar det helt enkelt inte, säger han.

Den 24 maj valde Claes Forsberg, av personliga skäl, att lämna Gais. Alltså blott två månader efter att han hade valts in som ny ordförande.

Vice ordförande Glenn Heiman fick ta över. Han har lett arbetet sedan dess.

Vid nästa årsmöte tackar han dock för sig. Det beskedet lämnades under tisdagens medlemsmöte.

– Jag har suttit i Gais styrelse i sex år nu och jag hade senast jag valdes om på två år tankar kring om jag skulle säga ja eller om jag skulle ägna mig åt mitt privatliv och mitt professionella liv som också är ganska omfattande. Det är ett beslut som känns bra. Jag kommer vara behjälplig ändå. Jag kommer hjälpa till med de frågor som en ny styrelse vill ha hjälp med i en introduktionsfas och så vidare. Men med så mycket jobb det har varit, framförallt i år, så fungerar det helt enkelt inte, säger han.

Hur har tiden som ordförande varit?

– Till en början var det oplanerat och det har lett till att jag har fått prioritera om saker som rör mitt liv utanför Gais. Det har än så länge fungerat utan att det har ställt till några katastrofer, men jag tror inte att det gör det i förlängningen.

Blohm lämnar också

Jakten på en ny Gais-ordförande har redan inletts. Detsamma gäller jakten på en ny fotbollsansvarig i styrelsen.

Även Pelle Blohm, som valdes in på det senaste årsmötet, kommer nämligen att lämna klubben.

– Han började i mars och fram till någon gång i juni var han med på alla styrelsemöten. Sedan fick han, av personliga skäl, tyvärr ta en liten paus. Sedan har han kommit tillbaka i slutet av säsongen. Det är väldigt tråkigt att han lämnar. Han kanske konstaterar att det blev lite svårare att sköta det från Örebro än vad han trodde, konstaterar Glenn Heiman.

Enligt valberedningens ordförande Anders Björklund förs de dialoger med tänkbara och aktuella ersättare till både Heiman och Blohm. De har dock inte fått några jakande svar ännu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.