Gamla Ullevis gräsproblematik är vida omskriven och tvingade bland annat IFK Göteborg och Gais att spela cupderbyt på Bravida arena på Hisingen.
Nu meddelar både Gais och Öis att de har fått beskedet av Got event att deras hemmapremiärer i superettan kommer att flyttas bort från Gamla Ullevi, vilket är deras huvudarena.
Anledningen är att gräsmattan inte håller för de båda lagen, plus IFK Göteborg och damlandslaget – vilka får stanna kvar på arenan och spela sina respektive matcher.
– För det första vill jag bara säga att vi har en kontinuerlig dialog med klubbarna, så det är inga nyheter för någon av parterna, säger Got events evenemangschef Henrik Jutbring.
Han fortsätter:
– Sen tycker jag det är tråkigt att vi behöver flytta någon av premiärerna, eftersom de är väldigt betydelsefulla för föreningarna och supportrarna.

Matcherna flyttas till Bravida arena
Både Gais och Öis har blivit förpassade till Bravida arena, vilket nu nästan har blivit mer regel än undantag. Det är nämligen inte första gången som båda lagen tvingas flytta sina premiärer.
”Att vi hamnar i den här situationen ytterligare ett år är inte hållbart i längden. Det är nu fem år sedan vi spelade en hemmapremiär inför publik på vår egen arena. Just nu har vi dock inget annat val än att se till att skapa ett så bra evenemang som möjligt på Bravida Arena istället och det är vad vi jobbar utifrån just nu”, skriver Öis på sin hemsida.
Gais klubbchef kritisk till beskedet
Magnus Sköldmark, klubbchef i Gais, riktar även han skarp kritik mot beslutet.
– Det är naturligtvis inte hållbart det här, att vi återigen inte kan spela vår premiärmatch på vår ordinarie hemmaplan. Det finns några stora evenemang om året, där man verkligen kraftsamlar och premiärerna är en sådan.
Vad innebär det ekonomiskt?
– Det blir en ekonomisk påverkan såklart, men de bitarna kommer vi ha en dialog med Got event om.
Henrik Jutbring om kritiken
Henrik Jutbring säger att han förstår klubbarnas reaktioner på beslutet som fattades.
– Jag håller med om att vi behöver titta på långsiktigt hållbara lösningar. Det vill vi göra tillsammans med klubbarna.
Vad är en potentiell lösning?
– Det får vi diskutera med klubbarna. Det är inget som vi har klart nu. Men jag förstår att de vill ha en hållbarhet och förutsägbarhet.
Om inget ändras med gräset, finns det något som talar för att det inte blir samma sak nästa år igen?
– Det beror på förutsättningarna. Väder, vind och slitage, samt hur mycket arenan används. En viktig aspekt är hur lång fotbollssäsongen blir. Matcher in i december kommer ge väsentligt sämre förutsättningar än om man har ett tidigare slut.
Vad kommer krävas för att det inte ska upprepas varje år?
– Vi behöver titta på en långsiktig och hållbar lösning tillsammans med klubbarna. Det tråkigt att behöva kommentera kritiken, samtidigt som jag har full förståelse för den.
LÄS OCKSÅ: Se matchen mellan Gais och Tvååker
LÄS OCKSÅ: Gais i dialog med Göteborgs DFF om samarbete på damsidan
LÄS OCKSÅ: IFK Göteborg ska verka för mer supportervänliga avsparkstider
LÄS OCKSÅ: Profilen tillbaka i Öis – valdes in i styrelsen
Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.
Kommentarer
Kommentera artikeln
Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.