Kjell Pettersson har tidigare bland annat varit assisterande tränare i Gais.
Kjell Pettersson har tidigare bland annat varit assisterande tränare i Gais. Bild: CARL SANDIN

Gais nyförvärv hyllar Kjell Pettersson

Gais nyförvärv från Qviding, Fredrik Martinsson och Julius Lindberg, hyllar den individuelle tränaren Kjell Pettersson – och tackar honom för den utveckling de har fått.
– Han har stor del i att det har gått så bra för mig, säger Julius Lindberg.

ANNONS

Julius Lindberg skrev på fredagen på ett tvåårskontrakt med Gais efter att under en tid våndats över beslutet.

Det fanns även intresse från superettakonkurrenten Örgryte IS, där han provtränade en vecka.

– Det var ett skitsvårt beslut, jag var tvungen tänka i flera veckor. Jag fick skitbra intryck av båda klubbarna, båda trodde på mig. I slutändan gick jag bara på magkänsla lite, vart jag trodde att jag skulle kunna utvecklas bäst, säger Julius Lindberg

Tackade nej till Blåvitt

Fredrik Martinsson valde mellan Gais – och ytterligare provträning med IFK Göteborg.

– Blåvitt ville att jag skulle fortsätta med dem i januari och provträna, en månad till. Det som Gais har lagt upp och presenterade var för bra för att chansa bort, säger Fredrik Martinsson.

ANNONS

Båda kommer till Gais efter fina säsonger med Qviding i division 2 – och starka utvecklingskurvor.

En del i det har såklart huvudtränaren Robert Vilahamn, som gått vidare till BK Häcken.

– Han fick ihop det till en jädra bra och tajt grupp, berömmer Fredrik Martinsson.

En annan person som får mycket beröm för Qvidingspelarnas fina säsonger är Kjell Pettersson, som har hållit i två individuella träningspass i veckan.

– Han har stor del i att det har gått så bra för mig, Fredrik (Martinsson) och även Patrik (Wålemark) som gick till Häcken, säger Julius Lindberg.

Han fortsätter:

– När man jobbar med honom två gånger i veckan får man lära sig mycket. Det är små detaljer, saker som man inte har lärt sig innan. Det kan vara vinkeln på bollen, innan man skjuter, säger Julius Lindberg.

Redo att ta steget

Fredrik Martinsson delar den bilden.

– Kjell har varit väldigt engagerad i vår utveckling. Det tror jag har gjort mycket, både för mig, Julius och Patrik, säger han.

Kjell Pettersson har arbetat för både Gais, IFK Göteborg och BK Häcken i olika tränarroller.

Julius Lindberg beskriver sig själv som en snabb och irrationell spelare som alltid försöker komma till bra avslut, för egen del eller för en lagkompis.

ANNONS

– Min position är offensiv. Jag kan spela var som helst och har spelat forward, tia och ytter i år. Det är inga problem. Jag spelar där tränaren vill ha mig.

För båda spelarna väntar spel två divisioner högre upp i seriesystemet, från division 1 till superettan.

– Det känns som att jag är redo att ta det steget. När jag var uppe i Gais U19-lag tränade jag en del med deras A-lag också, säger Fredrik Martinsson.

Han har haft Gais akademiansvarige Kenneth Gustafsson som U19-tränare, har spelat med Aiden Harvey i Gais, med August Wängberg i Qviding och känner Jesper Brandt väl.

– De har varit tydliga och seriösa med sin tanke, det känns väldigt lovande. De har sagt att de ska få lite av en nystart i deras tänk för hela klubben. Jag ser verkligen fram emot det här, säger Fredrik Martinsson.

ANNONS