Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Erlandsson valdes in i Gais styrelse.  Bild: CARL SANDIN
Johan Erlandsson valdes in i Gais styrelse. Bild: CARL SANDIN

Gais nya styrelsetillskott har målsättningen klar

Ett nytt tillskott i styrelsen blev facit efter Gais årsmöte.
Johan Erlandsson valdes in som suppleant – och vet vad han vill med sitt uppdrag.
– Att ta tillbaka vår kärna, att vi är allas klubb. Det kvittar om du sitter på en parkbänk med folkölen i handen, som andra klubbar har som nidbild av oss gaisare, du är en av oss ändå, säger han.

Det blir inte tal om några större rockader i Gais styrelse inför det kommande året. När klubben på måndagen kallade till årsmöte stod det klart att redan sittande Jonas Östergaard (tidigare fyllnadsval), Stefan Tilk och Bengt Jildmalm fick förnyat förtroende. Trion valdes av medlemmarna på två år.

Stanna kvar fick också ordförande Jonas Andersson och suppleant Anders Fagerlund som båda valdes på ett år.

– Nu har man känt på det här ett tag och det är klart att det är med ett annat självförtroende man går in i ett andra år. Jag känner till mer om klubben och vad som förväntas, det ska bli roligt att ta nya steg och förverkliga fler planer och diskussioner som vi har haft det här året, säger Jonas Andersson.

Men allt blir inte samma som 2019. Ett nytt tillskott i styrelsen blir det till det kommande året.

Johan Erlandsson, som för tillfället är verksam på kansliet där han sköter delar av de arbetsuppgifter som tidigare klubbchefen Erik Bergkvist hade, blev invald i styrelsen som suppleant.

– Det ska bli jättekul. Det är en ära att få ett officiellt uppdrag i den vackraste föreningar av alla. Sedan är det något man också måste förvalta. Det här är inget man tar med en klackspark, säger han.

Erlandsson har under lång tid varit innerplanskoordinator i samband med Gais matcher. Nu kommer han få chansen att bidra ännu mer till Grönsvart.

"Inför Gais är alla lika"

Det är så han ser det. Även om det "bara" blir en roll som suppleant i styrelsen har han en tydlig bild av vad han vill i sitt uppdrag.

– Att ta tillbaka vår kärna, att vi är allas klubb. Det kvittar om du sitter på en parkbänk med folkölen i handen, som andra klubbar har som nidbild av oss gaisare, du är en av oss ändå. Det spelar ingen roll. Vi har nära samarbete med Faktum, samtidigt har vi killar och tjejer som har vd-positioner i sina civila yrken men som också är en del av vår verksamhet. Så inför Gais är alla lika.

Just att hjälpa till och utveckla klubbens engagemang i samhället, så kallat CSR-arbete, berättar Erlandsson är hans hjärtefråga.

– Att få upp oss igen på den sociala listan, visa att vi bryr oss och gör grejer, det brinner jag för.

Har du haft några styrelseuppdrag tidigare?

– Jag satt med i valberedningen i Solängens BK, mina barn spelar där. Men då är det lite mer att man springer över till grannen och frågar ”Fan är inte du revisor, kan du inte kolla på det här?”. Haha! Det här blir annorlunda. Det ska bli väldigt roligt.

Fakta: Så ser Gais styrelse ut 2020

Jonas Andersson (ordförande), Roland Blomstrand (vice ordförande), Hans Aulin (kassör), Ulf Tollhage, Povel Fagerström, Jonathan Åström, Jonas Östergaard, Stefan Tilk, Bengt Jildmalm, Anders Fagerlund (suppleant), Johan Erlandsson (suppleant).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.