Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Gais nobbar Bougaidis och testar Mbamba

Det verkar inte bli något kontrakt i Gais för den grekiske mittbacken, Mavrouidis Bougaidis. Istället testar Gais flera andra spelare, bland annat förre IFK Göteborg-spelaren Chris Mbamba. – Vissa spelare som vi har sett hittills är vi mycket nöjda med, säger Gais tränare Bosko Orovic.

GP avslöjade under gårdagen att Gais testade den grekiske mittbacken Mavroudis Bougaidis. Nu verkar det dock inte bli något av den affären säger Gais tränare Bosko Orovic.

– Nu i draget är vi inte överens angående honom. Imorgon kommer jag att veta hundra procent men som det ser ut nu blir det inget. Men vi har inte tagit något beslut och än är det inte helt hundra angående greken, säger Orovic.

Orovic säger att det inte handlar om Bougaidis fotbollskunnande men att klubben kan behöva förstärka på andra positioner istället.

– Det är en prioriteringsfråga. Vi måste omvärdera och prioritera vad vi vill ha in. Vi har en skada på Johan Svahn så en mittfältare kanske är viktigare. Vi måste bestämma grundligt vad vi vill ha in.

Testar förre blåvitt-spelaren

Bougaidis är inte den enda spelaren som har provtränat med klubben. Så istället för att den grekiske mittbacken kan det nu istället bli aktuellt med en gammal IFK Göteborg-spelare. Chris Mbamba som tillhörde blåvitt mellan 2010-2011 tränar med Gais just nu och kan vara aktuell för ett kontrakt.

– Chris Mbamba ser jag som ytterforward. Jag har också haft han i Qviding, säger Orovic.

Mbamba som är från Zimbabwe fick aldrig chansen i IFK Göteborg och gick säsongen 2012 till Qviding. Därefter har han representerat flertalet klubbar där senaste klubben var Port Vale som blev nedflyttade från League one förra säsongen.

"Vi kommer att förstärka truppen"

Förutom Mbamba testar Gais också andra spelare. Daniel Benassar Nilsson som representerat Högaborg, Syrianska och Ängelholm är en av spelarena.

Om det blir något kontrakt för provspelarna vill inte Orovic svara på just nu men säger att det kommer komma ett besked inom kort.

– Vissa spelare som vi har sett hittills är vi mycket nöjda med. Jag ska inte gå in på namn utan det får du se. 

Tränare Orovic och sportchefen Patrik Ingelsten jobbar intensivt tillsammans för att förstärka truppen.

– Det är fullt ös. Jag och Patrik jobbar väldigt tight och mycket. Vi kommer att förstärka truppen, det återstår bara att se vad det blir. Vi stressar inte in något utan det ska kännas rätt, säger Orovic