Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Gais nära att värva brödraduon: "Inget är klart"

Gais uppges vara nära att värva bröderna Anton och Carl Wede från Helsingborgs IF, det skriver Fotbolltransfers.com. – Ingenting är klart, säger Gais sportchef, Patrik Ingelsten till GP.

Bröderna Carl och Anton Wede spelade tillsammans i Falkenbergs FF innan Henrik Larsson tog duon vidare till Skåne och Helsingborgs IF. Men nu kan Wedes vara på väg att byta klubb igen. Enligt Fotbolltransfers.com ska Gais vara nära att hämta in mittfältarna. 

Grönsvarts sportchef, Patrik Ingelsten, är fåordig kring uppgifterna. 

– Det är ingenting som är klart.

Han fortsätter: 

– Anton och Calle är två spelare som finns på vår lista. Men det är inte mer än så i nuläget, säger Ingelsten, som berättar att han känner till spelarna väl.  

– Jag vet vilka de är som fotbollsspelare. Vi spelade faktiskt i samma lag under ett halvår i Falkenberg, så jag har koll på hur de är som personer också. 

Har ni någon tydlig plan för vad det är ni vill förstärka med under sommaren? 

– Vi får vänta någon dag till innan vi vill kommentera något när det gäller eventuella spelare in eller ut. Det blir dumt att kommentera för mycket. 

Sportchefen förklarar att konsekvenserna av den olycka som nya tränaren Bosko Orovic var med om gör att arbetet med med att göra eventuella förändringar i truppen har fått skjutas lite på framtiden. 

– Men det vi gör nu är att hålla alternativ öppna så länge som möjligt för att vi, när Bosko kommer tillbaka, ska kunna vara så effektiva som möjligt och då komma till skott, om vi lyfter in någonting nytt i truppen. 

Anton Wede har så här långt under säsongen åkt in och ut ur tränare Per-Ola Ljungs startelva. Totalt har det blivit nio framträdande i HIF i årets superetta, varav fem matcher från start. Samtidigt har tvillingbrodern Carl Wede nyligen kommit tillbaka i träning efter att under en längre period ha varit borta på grund av en korsbandsskada. 

Båda spelarna sitter på utgående kontrakt.