Gais mållöst trots dominans – kryssade mot AFC Eskilstuna

Mot J-Södra föll Gais, trots spelmässigt övertag, efter ett sent mål. Mot AFC Eskilstuna dominerade Grönsvart återigen utan att göra mål.
Skillnaden den här gången var att man inte heller släppte in något mål och matchen slutade 0–0.
– Jag är inte ett dugg orolig. Vi är bra på att göra mål och det kommer visa sig, säger Gais tränare Fredrik Holmberg.

ANNONS
|

Trots ett spelmässigt övertag blev det förlust senast för Gais efter ett sent avgörande av Jönköpings Södra. Förlusten innebar tappad serieledning för Gais, som inför fredagsmötet med AFC Eskilstuna låg trea i tabellen.

I Eskilstuna ville Gais studsa tillbaka efter förlusten och inledde piggt. Förutom ett tidigt läge för hemmalaget var det Gais som förde spelet inledningsvis och var nära en tidig ledning efter en frispark av Egzon Binaku. Gais radade upp chanser men samtidigt var inte Eskilstuna ofarliga när de väl kom till anfall.

Drygt 20 minuter in i matchen var Mervan Celik nära att ge gästerna ledningen med ett drömmål men skruven från straffområdets hörn gick tätt över ribban. En stund senare var Celik återigen inblandad i ett gyllene läge för Gais när han spelade fram Julius Lindberg till ett bra läge. I anfallet efter var det Alexander Ahl Holmström, som tidigare spelat i just ACF Eskilstuna, som inte lyckades ta vara på en bra målchans.

ANNONS

I slutminuterna i första halvlek hade Gais en boll i mål efter en trasslig situation där Axel Norén till slut fick in bollen. Men målet dömdes bort för offside och 0–0 stod sig halvleken ut på Tunavallen.

– Därifrån jag stod var det omöjligt att se om det var offside eller inte. Men han (assisterande domaren) kan det där bättre än mig och ser bättre där han står, så jag litar på honom, säger Gais tränare Fredrik Holmberg.

Gais tappade poäng igen: ”Haft bättre dagar”

Tidigt i andra halvlek hade Gustav Lundgren ett jätteläge att ge Gais ledningen men Nick Wolters i hemmamålet stod för en klassräddning och styrde bollen till hörna – en av 16 (!) Gais-hörnor i matchen.

Ett allt mer frustrerat Gais fortsatte pressa men precis som mot J-Södra ville bollen inte in i mål.

Historien upprepade sig för göteborgarna – även den här gången lämnade man utan mål trots dominans på planen. Inte heller Eskilstuna gjorde mål och matchen slutade 0–0.

– Man har haft bättre dagar, men jag är inte den som lägger mig ner. Vi får ta med oss det som var bra och jobba på det som behöver jobbas på. Vi är ett jävla starkt lag, det märker man, säger Fredrik Holmberg.

ANNONS

– Vi kommer hit och killarna visar att vi vill gå för det. Vi spelar likadant här som vi skulle ha gjort i Göteborg. Vi saknar lite i tajmingen och skärpan i det sista, som vi behöver nöta på för att få in bollarna.

Holmberg: ”Är inte ett dugg orolig”

Gais är nu mållösa i två raka matcher, trots mängder av chanser och avslut.

– Vi är lite otajmade. Det är lite klena avslut här och var. Efter första halvlek ville jag att vi skulle avsluta oftare, och i andra halvlek avslutade vi lite för ofta och för stressat. Det blev lite forcerat, säger Fredrik Holmberg.

– Det är detaljer. Man vill kanske lite väl mycket, då spänner det sig. Vi brukar göra mål med kvalitet i de situationerna på träning, så jag är inte ett dugg orolig. Vi är bra på att göra mål och det kommer visa sig.

Alexander Ahl Holmström: ”Bollen vill inte in”.
Alexander Ahl Holmström: ”Bollen vill inte in”. Bild: PETTER ARVIDSON

Ahl Holmström tillbaka från start efter skada

Gais-anfallaren Alexander Ahl Holmström är inne på samma spår som sin tränare.

– Man kan inte säga att insatsen är godkänd, för man vill alltid vinna, men utifrån hur matchen såg ut tycker jag att vi borde ha vunnit. En bra genomförd match så sett, men det är klart att vi ska göra mål. Det är det sista lilla, säger han.

ANNONS

Vad är det där sista lilla som saknas, tycker du?

– Vi kommer till bra lägen, men bollen vill inte in. Det gäller bara att jobba vidare så kommer den till slut sitta. Det är jag inte alls orolig över.

Alexander Ahl Holmström var tillbaka i Gais startelva efter att ha dragits med ett problem med framsida lår under de tre senaste matcherna.

– Det var en liten överbelastning som har stört mig lite, men det kändes okej nu så det är skönt. Det har svarat bra så jag är redo för att köra för fullt.

Härnäst väntar ett hett derby mot Öis på torsdag. Att kliva in i det med två raka mållösa matcher utan seger gör inte Ahl Holmström särskilt orolig.

– Jag tror att derbyna lever sina egna liv lite. Det spelar ingen roll var lagen ligger i tabellen. Den matchen är ett derby som betyder mycket, det ska bli en kul utmaning.

Gais går, med en match mer spelad, i och med krysset upp på samma poäng som Västerås och Utsikten i toppen.

Så startade Gais mot AFC Eskilstuna

Mergim Krasniqi – August Wängberg, Axel Norén, Robin Frej, Egzon Binaku – Jonas Lindberg, Joackim Åberg, Julius Lindberg – Gustav Lundgren, Alexander Ahl Holmström, Mervan Celik.

LÄS MER:Magnus Sköldmark rapporterad till SvFF efter Gais match

LÄS MER:Fem punkter efter Gais–Jönköpings Södra

LÄS MER:Så ska Gais studsa tillbaka efter snöpliga förlusten

LÄS MER:Gais-ledaren tog sig in i låsta domarrummet – Stefan Johannesson rasar

ANNONS