Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: DANIEL STILLER
Bild: DANIEL STILLER

Gais-målvakten har drabbats av hörselskada

Gais målvakt Marko Johansson var den spelare som var närmast de raketer som sköts in på planen under gårdagens derby. Nu berättar han att han har drabbats av en hörselskada.
"Jag har varit hos läkare och gjort tester och diagnosen visar att jag har fått en hörselskada", skriver han i ett sms till GP.

Första gången GP når Marko Johansson är det bara några minuter innan han ska iväg och träffa en läkare på tisdagsförmiddagen. Johansson var den spelare som var närmast det raketregn som skickades iväg från ett antal personer i IFK Göteborgs klack strax efter halvtidsvilan på måndagskvällens derby.

– Jag blev rädd, det är klart. Jag tänkte först att det var bengaler på läktaren och att det inte var någon fara men sedan ser jag att det landar saker som är stora som colaburkar på planen. Då tänkte jag "shit, vad är det här?". Det är ju nyårsafton här. Då tar jag bollen över huvudet som ett skydd, säger målvakten och fortsätter berätta:

– Då känner jag en smäll nära mig och jag får ett kraftigt pip i örat. Då tar jag mig för örat i ren reflex. Jag gnuggar mot det för att försöka bli kvitt det men det går inte. Jag är både rädd och irriterad inne i omklädningsrummet sedan.

Har du varit med om något liknande tidigare?

– Jag har varit med om pyroteknik men inte att det är nyårsafton på en fotbollsplan.

Vad tänker du om det som hände, att matchen avbröts?

– Det är väldigt irriterande. Det är det. Det är tråkigt och det är inte första gången det händer.

Vad borde göras tycker du?

– Man vet vad de här personerna är kapabla till. Det såg man när de kastade saker mot Tobias Sana också. Man är inte förvånad. Men vad man ska göra ... jag vill inte säga för mycket vad jag tänker och tycker nu.

Marko Johansson hade tillsammans med Bosko Orovic valt att inte han inte skulle komma till spel när matchen var tänkt att återupptas på tisdagen klockan 14.00. Han hade inte kunnat sova på grund av huvudvärken och pipet i örat och kände sig därför inte i speldugligt skick.

– Jag vill ju gärna spela. Men jag känner mig inte hundra. Jag vill inte förstöra någonting för laget. Det är laget före jaget, säger målvakten.

– Marko känner såhär och min roll är att skydda spelarna i den mån jag kan. Han känner att han inte kommer kunna prestera och då känner vi att vi backar honom till 110 procent, säger Bosko Orovic.

Senare under tisdagen berättar Marko Johansson för GP att han har drabbats av en hörselskada.

"Jag har varit hos läkare och gjort tester och diagnosen visar att jag har fått en hörselskada", skriver han i ett sms.

Hur allvarligt är det?

"Det vet man inte, sa läkaren. Någonting som läker av sig själv, om det nu gör det, men hörseln är skadad. Jag ska på återbesök nästa vecka".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.