Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gais mållöst och utan poäng

Bortasvaga Gais mötte hemmastarka Trelleborg – och föll med 2–0. Därmed är man kvar på tabellens nedre halva. – Vi är inte tillräckligt desperata, menar tränare Bosko Orovic.

Grönsvart, som haft svårt att plocka poäng på bortaplan, inledde relativt piggt med en nykomponerad 3–5–1–1-uppställning där Alibek Aliev var ensam på topp och Dusan DJuric släpade strax bakom.

Men TFF åt sig in i matchen och tog över allt mer. Den första halvleken var totalt sett ganska jämn och både lagen hade varsin jättechans: Djuric sköt utanför i nästan-friläge för Gais och Janevski räddade en boll på mållinjen efter en TFF-hörna.

– Vi startar bra och har ju ett friläge. Hade Dusan satt den så hade det blivit en annan match. Sedan har de lite mer boll än vi, men det var tanken också. De har egentligen ingenting fram till första målet, säger tränare Orovic.

I den andra halvleken bjöd Gais-försvaret på fri väg in i straffområdet för Erik Andersson. Han tackade för det genom att promenera in och dunka in 1–0.

Efter målet satsade tränare Bosko Orovic allt framåt och bytte in anfallarna Dardan Rexhepi och Luka Mijaljevic. Men istället för kvittering levererade TFF en upprullning som avslutade med att Dino Islamovic kunde stöta in bollen i öppet mål.

Efter det kändes Gais uppgivet och Trelleborg kunde säkra segern som till slut kändes rättvis.

– Vi är inte tillräckligt desperata. Och desperation är ett nyckelord i fotboll. Det handlar egentligen om två saker: Kamp och löpning. I dag förlorar vi första duellen i straffområdet, och sedan när bollen dimper ner på ett annat ställe så förlorar vi där med. Jag som gammal forward älskade ju de där duellerna, men det gör ont att ta dem. Det gör ont att vinna. Vi är grymt missnöjda, säger Orovic.

Är det självförtroendet som saknas – att spelarna inte tror att de ska vinna de där duellerna?

– Nja, jag vet inte. Det var ju en sargad trupp jag kom till, men vi diskuterar aldrig i termer av att man inte får missa en passning. Det får man göra, men man får aldrig låta bli att ta jobbet. Desperata spelare är ett krav.

Ni mötte trots allt ett topplag på bortaplan?

– Fast jag är så trött på det där sättet att tänka. Det är en fotbollsplan som är 100 meter lång och 60 meter bred och den är av gräs. Enda skillnaden mot hemma är att det är lite mindre folk på läktarna, summerar Bosko Orovic.

Därmed hänger TFF på i toppen, medan Gais är kvar på den nedre halvan med sina 27 poäng. Och problemen med målskyttet fortsätter för Bosko Orovic mannar.