Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Gais mållöst – för tredje matchen i rad

Calle Nyström hade en nick i ribban – men närmare nätrassel än så kom aldrig Gais.
Grönsvart har nu spelat 270 minuter utan att göra mål 2020.
– Det är bara att köra på, det kommer, säger Julius Lindberg om den uteblivna produktionen framåt.

0–2. 0–2.

180 minuter utan mål.

Det var Gais facit efter två träningsmatcher säsongen 2020.

Och inte heller i den tredje, mot Trollhättan på Valhalla IP, spräcktes nollan.

Slutsiffrorna skrevs till 0–0 och laget har nu spelat 270 minuter utan att hitta nätet under försäsongen.

– Det är klart att man vill göra mål, men det är bara att köra på. Det kommer, säger Julius Lindberg som byttes in i den andra halvleken.

Och chansmässigt fanns det lägen. Inte minst i den första halvleken för hemmalaget som spelmässigt dominerade. Julius Johansson och Fredrik Martinsson kombinerade ofta fint på högerkanten och flera inspel från Martinsson var nära att sluta i måljubel. Den rätta skärpan saknades dock i straffområdet.

Calle Nyström, nämnde Julius Johansson och Anton Snibb försökte alla – utan att lyckas. Allra största chansen hade Paulo Marcelo när han högg på en retur – men avslutet missade målramen.

"Vår bästa match hittills"

Det var 0–0 i paus.

I den andra halvleken fortsatte Gais att äga spelet men chanserna var färre. Calle Nyström var dock nära att spräcka nollan på hörna – men nicken satt i ribban.

Trollhättan stack upp ett par gånger i matchen men undantaget ett vass avslut, som Oscar Ekman parerade fint, i slutet hade gästerna inte mycket framåt.

I Gais-lägret finns det, trots de uteblivna målen, mycket positivt att ta med sig, tycker Julius Lindberg.

– Det här är vår bästa match hittills. Vi hade spelet och vi rullade boll och hade etablerade anfall på deras planhalva. Vi kom till flera lägen, men fick bara inte in bollen, säger Lindberg.

Han fick medhåll av tränare Stefan Jacobsson som också tycker att insatsen var ett fall framåt.

– Jag tycker att inledningen var väldigt pigg, eller egentligen hela första halvlek var bra. Jag tycker att vi hade bra variation i vår speluppbyggnad där vi ibland gick direkt och ibland valde att hålla i bollen eller vända på spelet.

"Gör det för mesta rätt"

Han fortsätter:

– Jag tycker att vi gör det mesta rätt förutom att sätta dit ett par kassar. Vi förtjänade nog att sätta dit ett par mål i första halvlek. Andra halvlek var lite mer tempofattig, även om vi hade kontroll på det mestadels. På det stora hela gjorde vi det helt okej, det är bara målen som saknas. Vi skapade målchanser men satte inte dit bollen.

Någon större oro över att det ännu inte har blivit några mål känner tränaren inte.

– Vi har skapat chanser i alla tre matcherna. Får vi bara göra några mål så brukar det släppa. Det tror jag att det kommer göra, absolut.

Tre träningsmatcher spelade, tycker du att er utvecklingskurva går åt rätt håll?

– Verkligen. Vi är inte lika spretiga som mot Varberg utan bättre på att hålla ihop laget nu. Mot Lindome hade vi bestämt att vi skulle hålla ihop laget och i dag ville vi jobba med att sätta lite mer press när vi fick vissa "triggers". Så det var okej. Vi tar en byggsten i taget och försöker få ett flow.

Någon du tycker stack ut i laget i dag?

– Det var en bra helhet. Men Fredrik Martinsson och Jocke Åberg låg bakom mycket i första halvlek, de var bra då. Så ett litet plus för de killarna och även Oscar (Ekman) gjorde det bra i mål.

Fakta: Så startade Gais mot Trollhättan

Oscar Ekman – Carl Nyström, Boris Lumbana, Jesper Brandt – Fredrik Martinsson, Joackim Åberg, Predrag Randelovic, Anton Snibb – Julius Johansson, Paulo Marcelo, Mervan Celik.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.