Marcus Bergholtz ser av allt att döma ut att missa matchen mot Norrby på grund av en ryggskada.
Marcus Bergholtz ser av allt att döma ut att missa matchen mot Norrby på grund av en ryggskada. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gais lagkapten ser ut att missa ödesmatchen

Gais ska försöka ta viktiga poäng i Borås när man gästar Norrby på bortaplan. Det är något man troligtvis måste göra utan skadade lagkaptenen Marcus Bergholtz.
– Han fick en smäll i ryggen mot Öis och har inte tränat sedan dess, säger Gais tränare Patrik Ingelsten.

ANNONS
|

Gais befinner sig i ett prekärt läge i botten av tabellen i Superettan. På tisdagen väntar ytterligare en ödesmatch. Denna gång på Borås Arena mot Norrby. Inför matchen ligger Gais under det nedre kvalstrecket.

– Vi har en bra känsla från derbyt som vi hoppas bygga på. Det räckte inte hela vägen till vinst men flera delar i spelet såg fint ut, säger Gais tränare Patrik Ingelsten.

Smäll mot ryggen

Inför matchen mot Norrby har dock Patrik Ingelsten ett stort avbräck på mittfältet. Lagkaptenen Marcus Bergholtz är skadad och ser ut att missa uppgörelsen i Borås.

– Han fick en smäll i ryggen mot Öis och har inte tränat sedan dess så han är ett stort frågetecken, säger Patrik Ingelsten.

ANNONS

– Jag har fortfarande ont, säger Marcus Bergholtz.

Vad gäller skadeläget i övrigt missar försvararen Alexander Angelin även denna match efter att en känning hållit honom borta från derbyt mot Öis.

I en tight strid kring de nedre kvalplatserna där även andra lags resultat kan vara avgörande behåller Patrik Ingelstens lag fokus på den egna uppgiften.

– Vi tar det vecka för vecka. Vi kan inte påverka hur det går i andra matcher så vi måste fokusera på vår egen insats.

ANNONS