Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Gais laddar inför AIK på söndag: "Upp och piska dem"

AIK är skyhög favorit i söndagens cupmöte med Gais på Skytteholms IP. – Det är väl ingen som tippar på oss? misstänker anfallaren Luka Mijaljevic.

Utgångsläget verkar passa Gais perfekt. Och tränaren Benjamin Westman hämtar kraft från det oavgjorda resultatet (2-2) mot Tvååker i helgen.

– Det är det som är charmen med fotbollen. Du såg det i vår match mot Tvååker senast, ett division 2-lag. Oavsett vilka vi ställer på banan skall vi vinna en sådan match. Nu gjorde vi inte det, säger Benjamin Westman uppriktigt.

– Det samma gäller för AIK. X antal matcher skall de vinna mot oss, men så finns alltid möjligheten. Det är den möjligheten vi skall ta på söndag, säger han.

AIK har bland annat värvat in mittfältarna Kristoffer Olsson och Simon Thern och sparade dessutom ordinarie kvalitetsspelare som Denni Avdic, Eero Markkanen, Johan Blomberg och Stefan Ishizaki i förlustmatch mot IFK Göteborg (1-2) i Dubai.

Även om AIK via en andraplats i allsvenskan 2016 redan är klart för kval till Europa League jagar Solnaklubben en första titel sedan 2009 (cup och serie).

Gais senaste och hittills enda cuptitel kom 1942. 2013 nådde klubben en kvartsfinalplats efter gruppseger mot bland andra IFK Norrköping och Gefle IF.

Gais nådde årets gruppspel efter kvalseger mot Öster med 3-0.

– Några månader senare känner man hur viktig den där segern mot Öster faktiskt var, att vi tog oss till cupen. Det är jätteskönt att åka till Solna och vara sådana underdogs, säger Benjamin Westman.

– Alla förväntar sig att AIK som SM-favoriter kommer vara skyhöga favoriter. Vi har allt att vinna en sådan match. Det tycker jag bara är inspirerande, men han.

Målet med Svenska cupen för er?

– En jättebra kick off för seriespelet. Alla som är i Gais fattar att seriespelet är essensen i det vi gör och att cupen är en stor fet bonus för alla som tycker om Gais.

Anfallaren Luka Mijaljevic ser fram emot årets första tävlingsmatch.

– Det skall bli jätteroligt. Jag personligen känner ju att om man får spela en sådan match vill man visa att man inte är sämre än någon av dem, säger han.  

– För mig kommer det bli skitkul. Jag tror att hela laget kommer att känna så. Vi har inget att förlora en sådan match. Vi är underdogs. Äh, vad sjutton, gå dit och köra, trycka till dem och våga spela fotboll.

Sista frågan är nästan lite obligatorisk: Alla Gaisare vill upp i allsvenskan, vad tänker du om lagets möjligheter i serien i år?

– Den här serien är så jäkla oförutsägbar, så … det kan ske, vi skall ha det som mål såklart. Men det gäller att börja serien rätt och att man har det där flytet med skador och stolpe in. Då finns möjligheterna. Det är för tidigt att snacka om något sådant. Man får ta 90 minuter i taget.

Ni får njuta av AIK-matchen på söndag först?

– Ja, precis. Gå upp och piska AIK. Det skall bli roligt.