Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elfsborgs Prince Isaac Kouame kommer vara utlånad till Gais resten av säsongen.  Bild: MAXIM THORE
Elfsborgs Prince Isaac Kouame kommer vara utlånad till Gais resten av säsongen. Bild: MAXIM THORE

Gais lånar in Prince Isaac Kouame

De har haft svårt med målskyttet i Superettan. Nu värvar Gais en ny anfallare. De lånar in 20-årige Prince Isaac Kouame från allsvenska IF Elfsborg.

”Makrillarna” ligger på 13:e plats i Superettan och har ”bara” gjort 17 mål. Bara Östers IF är sämre, på 13 baljor. Nu gör Gais en åtgärd som de hoppas kan leda till en starkare offensiv.

Klubben skriver på sin hemsida att de lånar in Elfsborgs Prince Isaac Kouame för resten av säsongen.

– Prince är en hårt arbetande anfallare som vi lånar in säsongen ut. Han gjorde första träningen med laget idag och det såg bra ut, säger sportchefen Nicklas Karlström till Gais hemsida.

Prince Isaac Kouame är en 20-årig anfallare som har gjort sex allsvenska matcher för IF Elfsborg. Han har dock inte gjort något framträdande den här säsongen, bland annat på grund av skadeproblem.

Gais hoppas att de kommer få nytta av lånet:

– Han är otroligt snabb vilket kan hjälpa oss att få ännu skarpare hot i djupled och han kan spela på flera offensiva positioner. Jag tror att han kan bli en joker för oss under hösten med sin fina speed, säger sportchefen.

Prince Isaac Kouame är spelklar direkt och kan göra sin debut redan under lördagen, då Gais möter Landskrona BoIS på bortaplan. Elfsborg har dock möjlighet att kalla tillbaka spelaren vid behov, så han kan pendla mellan klubbarna under hösten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.