Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Gais kryssade mot Trelleborg - kaptenen skadad

Fortfarande ingen bortvinst. Men Gais förlustfria svit håller i sig.   …– Jag känner att vi blir bättre och bättre för varje match, säger försvararen Johan Ramhorn.

Det var två lag med fina formkurvor som drabbade samman på Vångavallen. Gais hade fem raka matcher utan förlust och Trelleborg kom från en stabil 4-0-vinst mot Ljungskile. 
Matchen började dock inget vidare för Gais som fick ett tungt avbräck när lagkaptenen Steven Old blev skadad redan efter tio minuter. Han tvingades lämna planen på bår.
– Det var lite otäckt. Han tappade känseln i benet ett tag. Men vår läkare kunde konstatera att det bara var en blödning i höfttrakten som gjorde att en nerv kom kläm. Jag tror att han tränar i veckan, säger Gaistränaren Benjamin Westman lugnande.

Westman tvingades möblera om i laget efter skadan. In kom Liam Davies som tog plats på mitten. Danny Ervik tog hand om högerbacksplatsen och Johan Ramhorn tog klivet in i plan och bildade mittbackspar med Carl Nyström. 
– Det blev lite stökigt där, men det är inga ovana positioner för någon av spelarna. Johan Ramhorn är ju mittback egentligen, säger Benjamin Westman. 
– Det kändes bra. Det var ett bra samarbete med Calle (Nyström) och de övriga i backlinjen, säger Ramhorn själv. 

Ramhorn, som inlånad från Kalmar FF under 2016, stod för en stabil i mittförsvaret. 
– Han är en väldigt stor talang och mogen för sin ålder. Han är väldigt klok i sitt sätt att värdera situationer. Det visade han inte minst i dag, berömmer Benjamin Westman. 

Första halvlek bjöd annars inte på något större skönspel på den erkänt svårspelade Vångavallen. Lagen utbytte halvchanser med varandra. I den 35:e matchminuten blixtrade dock Grönsvart till ordentligt. I en kvick kontring hittade Luther Singh ut till Johan Lundgren på vänsterkanten. Han måttade ett inspel till en framstormande James Sinclair som enkelt kunde placera in ledningsmålet.

Målet öppnade upp matchen och andra halvlek bjöd på ett underhållande spel när Trelleborg tvingades framåt i jakten på kvittering. Tommi Vaiho fick visa sin klass flera gånger. 
– Han är riktigt bra. Det är några riktigt viktiga räddningar han gör i den här matchen, säger Johan Ramhorn.

Gais hade chanser att stänga matchen när Trelleborg jagade vidare för kvittering. Men med knappa tio minuter kvar fick Vaiho i stället kapitulera. Inbytte Freddie Brorsson fick skottläge efter att TFF rullat upp Gaisförsvaret och lyckades få in boll tätt intill målvaktens vänstra stolpe. 

Lagen fortsatte att utbyta målchanser med varandra. Renny Smith fick ett kanonläge i slutsekunderna, men skottet gick rakt på målvakten och 1-1 stod sig.
Gais har nu sex raka matcher utan förlust, men står fortfarande utan vinst på bortaplan.
– Ja, men samtidigt ska man komma ihåg att vi har haft många tuffa bortmatcher. Jag tycker att formen är god hos många av våra spelare, säger Benjamin Westman.