Gais kryssade mot Hammarby i cupen

Gais ledde länge och var på väg mot en ny cupknall– men Hammarbys Imad Khalili utjämnade i slutminuterna och det dramatiska mötet slutade 3–3.

ANNONS
|

I måndags slog Gais till med en skräll när laget lyckades bortabesegra erkänt hemmastarka Elfsborg på Borås arena med 3–2 när svenska cupens gruppspel inleddes. På söndagen var det nära att Grönsvart klarade av att välta omkull ytterligare en allsvensk motståndare.

Men trots ledning 3–1 med knappt en kvart kvar höll det inte hela vägen för Makrillarna.

LÄS MER: Orovic besviken efter sena tappet: "Sen dog vi"

Först placerade inhoppande Pa Dibba in 2–3 och i den 90:e minuten lyckades Imad Khalili, efter en tilltrasslad situation i Gais straffområde, forcera in kvitteringen för Hammarby på Tele2 arena.

ANNONS

Under några dramatiska slutminuter fanns det sedan bud på ytterligare mål, inte minst för hemmalaget, men närmare än en stolpträff från Björn Paulsen kom aldrig Bajen.

LÄS MER: Spelarbetyg: Två Gais-spelare får fem fyrar efter krysset mot Bajen

Gais, där Edin Hamidovic med två fullträffar fortsatte att visa god målform och August Wängberg satte etn balja i nät, klarade av att hålla undan och få med sig ett oavgjort resultat hem till Göteborg.

LÄS MER: Hamidovic om löftet: "Bjuder på det"

Krysset innebär att Gais fortsatt har goda möjligheter att avancera vidare till kvartsfinal. I sista omgången väntar Vasalund för Grönsvart.

ANNONS