Gais krossade Qviding med 4–0 i Göteborgsderbyt

Gais återstartade sin division 1-säsong. I återstarten körde man över Qviding med hela 4–0.
– Det är alltid gött att vinna ett derby, säger August Wängberg.

ANNONS
|

Det var aldrig något snack i Göteborgsdebyt. Men det första grönsvarta målet skulle vänta på sig.

– Det var en väl genomförd match. Lite darrigt i början, men sedan kom vi in i det, säger Wängberg.

Det tog 26 minuter innan Julius Lindberg skickade in ett precist inlägg i straffområdet, som Michael Kargbo mötte med pannan. Nicken var lika välplacerad som inlägget, och 1–0 var ett faktum.

Det tog bara två minuter innan det skulle ringa på nytt. Gustav Lundgren kunde påpassligt sno åt sig bollen från en Qvidingförsvarare och vandra framåt i banan.

Han släppte bollen i sidled till en fri Lindberg, som kyligt satte 2–0 intill den första stolpen.

ANNONS

Avgjorde innan halvleken var över

Innan halvleken ens var över höll sig Kargbo framme på nytt. Efter en turlig studs kunde han sätta sitt andra mål i matchen och åttonde för säsongen. Det innebar 3–0 – vilket var resultatet vi tog med oss in i halvtidsvilan.

– Det gick väldigt fort där. Det var gött, säger Wängberg.

Tidigt i den andra halvleken, tre minuter för att vara exakt, kunde sedan Viktor Krüger stänga tillställningen när han satte 4–0.

– Det var lite ridå ned där. Det kände nog Qviding också, att det blir jäkligt tufft att komma tillbaka från det, säger Wängberg.

Mervan Celik tillbaka

Efter målet kom det inga fler, trots att Qviding hade två avslut i målramen.

Med en fin prestation visar Gais att återtåget tuffar på. Serieledningen är intakt, och konkurrenterna har en del att ta igen om man vill kunna utmana Gais om en plats i superettan.

– Det är alltid lite så efter uppehåll att man är lite ringrostig. Men det skakade vi av oss, och gör en bra match. Det är gött att vara tillbaka efter uppehållet. Och det var kul att spela inför vår publik igen. Fansen bjöd verkligen till, säger Wängberg.

Dessutom kan Gaisfansen glädja sig över att Mervan Celik fick en halvtimme i återkomsten.

ANNONS

– Det är skitkul att han är tillbaka. Både som person och så är han en duktig spelare. Så det är dubbel vinning. Hans CV talar för sig själv. Mervan kommer in med rutin och sin erfarenhet, så det är ett välkommet tillskott, säger Wängberg.

Härnäst väntar BK Olympic borta nästa fredag.

LÄS MER:Efter succévåren – Gais redo för omstart

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS