Gais krigade sig till en poäng i svängig match

Ett slarvigt Gais var illa ute. Men i slutskedet av matchen mot Dalkurd kämpade backen Carl Nyström in 2-2. …– Det var starkt av oss att komma tillbaka, säger han.

ANNONS
|

Matchen på klassiska Domnarvsvalleni Borlänge bjöd på böljande spel med snabba spelvändningar åt båda håll. I första halvlek var det nykomlingen Dalkurd som hade mest boll, men spelet ledde sällan fram till några riktigt hetamålchanser för hemmalaget. I 28:e minuten fick man dock en hörna som skarvades vidare vid första stolpen av Mirkan Aydin och som retfullt seglade in i bortre hörnet bakom Tommi Vaiho.

I andra halvlek lyfte sig Gais och bjöd på bättre spel. Och efter knappa tio minuter kom kvitteringen. Johan Lundgren väggade sig fram med Luther Singh på vänsterkanten och skickade in ett inlägg som Luka Mijaljevic bröstade ner till James Sinclair som klappade till på volley – rakt upp i krysset.

ANNONS

Men glädjen varade inte länge. Gaisarna hade knappt avslutat kramkalaset efter målet när Dalkurds DiegoMontiel 30 sekunder senare gjorde 2-1.

– Vi var oerhört passiva vid båda deras mål. De gör mål direkt efter avspark när vi inte är riktigt med. Vi ger bort två riktigt billiga mål. Dom hade otroligt bra utdelning på sina få chanser, säger Carl Nyström.

Men skam den som ger sig. Carl Nyström tog sig upp från sin mittbacksplats och avancerade på högerkanten. Han kom ända ner till kortlinjen där han fixade fram en hörna.

– Jag tänkte att vi måste framåt och det går att skapa chanser även som mittback.

Hörnsparkendamp ner mitt i straffområdet och i den påföljande kalabaliken höll sig Nyström framme och 2-2 var ett faktum.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag tror att bollen tog i ryggen på mig. Efter matchen var det många i omklädningsrummet som tog på sig målet.

Men det var du som fick det?

– Ja, haha. Jag tar det.

Slutminuterna var intensiva och inget av lagen verkade vara nöjt med en poäng. Men trots högoktaniga chanser åt båda håll slutade matchen med delad pott.

ANNONS