Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Gais kom tillbaka starkt – efter regnkaoset

Regnavbrott, bortdömt mål, straffmiss och en stark Grönsvart upphämtning.
När kaosmatchen mellan Gais och Västerås var över var det delad poäng på Iver arena.
– Herrejäklar vilken match, säger Mervan Celik som gladdes åt lagets poäng och sitt första mål för säsongen – men grämde sig över missad straff.

Det kom att bli en händelserik och märklig söndagseftermiddag i Västerås när Gais gästade VSK. Utöver en timmes regnavbrott mitt i första halvlek var det också en match med två olika ansikten.

Först körde Västerås över Gais fullkomligt, tog ledningen med 2–0 och fick dessutom ett 3–0-mål bortdömt för offside. Sedan kom regnet och ett långt spelavbrott. Väl igång igen lyckades Gais komma tillbaka, hämta upp till 2–2 och dessutom få chansen att ta ledningen – men då missade Mervan Celik straffspark.

Efter en stark VSK-avslutning där Mathias Karlsson bjöd på flera fina räddningar landade resultatet så till slut i 2–2.

– Herrejäklar vilken match, säger Mervan Celik när han summerar efteråt.

LÄS MER: Jacobsson tog fram hårtorken efter svaga starten

För hans del var det verkligen händelserikt.

Precis före halvtid höll han sig framme i straffområdet. Richard Yarsuvat skickade in bollen, Anton Fagerström i Västerås-målet missbedömde och där stod Celik och rullade in 1–2.

Första fullträffen för Celik

Hans första fullträff för säsongen.

– Jag tog med bollen, det var rätt många försvarare där ändå. Jag hade lite tur, men jag var på rätt ställe, säger han och fortsätter:

– Skönt att göra mål. Men det är inte så att jag har gått runt och tänkt på det. Jag har kört på. Jag vet vad jag kan. Jag har varit ganska lugn. Jag vet att det kommer.

Det gav Gais mer kraft.

– Det var jätteviktigt för oss att få in den reduceringen. Vi fick massa mer styrka där. Vi kände att ”Fan, nu är vi är med i matchen igen”.

Och även om Västerås fortsatte att äga mycket boll i början av andra halvlek var också nästa mål Atleternas. Efter att Calle Nyström med en majestätisk nick skallat in 2–2 i mitten av andra halvlek fick Celik sedan chansen att sätta Gais i ledning 3–2.

Inhoppande Julius Lindberg fixade straffen – Celik stegade fram till elvameterspunkten. Han lurade Anton Fagerström åt ena hållet, och skickade bollen åt det andra. Men stolpen hindrade Gais-stjärnan får att dubblera sin målskörd.

– Det hade varit det perfekta att sätta dit den också. Det är lite surt faktiskt. Jag skickade målvakten åt andra sidan, sedan att den kom den på den där jäkla stolpen ... Jag fattar inte varför jag lade den där. Synd. Jag var säker på att jag skulle sätta den. Men men, så är det.

Celik: ”Regnet räddade oss”

Han tar ny sats.

– Kanske var det rättvist med kryss, men det hade varit jätteskönt att åka hem med tre poäng.

Sett till helheten var han ändå nöjd med en poäng.

– Så känns det. Efter den inledningen vi hade ... Det känns ändå okej. Men för min del är det surt att jag missade straffen. Jag får ta igen det på något sätt.

Precis som tränare Stefan Jacobsson tackade han regnavbrottet för att Grönsvart överhuvudtaget lyckades komma in i matchen.

Han menar att laget tog sig samman och hittade ny energi efter det.

– Vi tog tag i det efter det och började spela enklare.

– Vi började uselt och släppte in två snabba mål. Vi var inte alls med i matchen men så kom regnet och vi fick den där pausen. Det räddade oss.

Fakta: Så startade Gais

(3–4–3) Mathias Karlsson – Carl Nyström, Boris Lumbana, Charlie Weberg – August Wängberg, Jesper Brandt, Nikola Ladan (Joackim Åberg, 90+1), Emin Grozdanic (Niclas Andersén, 46) – Julius Johansson (Julius Lindberg, 46), Richard Yarsuvat (Fredrik Martinsson, 87), Mervan Celik.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.