Gais Boris Lumbana.
Gais Boris Lumbana. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gais kollaps – utspelat i Borås: "Inte okej alls"

Från en stark premiärseger till en fullständig kollaps. Norrby IF sköt Gais i sank. Dardan Rexhepi sköt Gais i sank. Det slutade 3–0 på Borås Arena.
– Ser man till den totala insatsen så var den inte okej alls, säger tränaren Stefan Jacobsson.

ANNONS
|

Efter premiärsegern mot Jönköpings Södra IF (1–0) tog Gais bussen genom regnet och till Borås under söndagen. Norrby IF väntade.

Tre nya poäng? Icke. Väldigt långt därifrån, faktiskt.

Det började tufft. Gais pressades tillbaka omgående och tvingades hantera mängder av inskickade inlägg och inspel.

Det blev ännu tuffare. I den 27:e matchminuten tvingades Boris Lumbana lämna planen på bår. Mittfältaren såg ut att ha skadat det ena låret. Inte bra.

– Baksidan. Jag skulle ta en löpning hem när de hade ett anfall och så kände jag hur det drog till. Det var inte ett jättestort hugg, men jag kände ändå att det var bästa att hoppa av. Jag hade nog rivit upp det ännu mer om jag hade fortsatt, säger han.

ANNONS

17-årige Nuha Jatta kastades in i Boris Lumbanas ställe. Gais föll tillbaka ännu mer efter det. Under långa stunder försvarade laget med alla elva spelare på egen planhalva.

Det enda positiva? Att Norrby inte skapade något riktigt, riktigt farligt. Det närmaste var egentligen en Ivo Pekalski-volley som tvingade Mathias Karlsson att agera.

– Ser man till matchinledningen så var den relativt okej. Tills att Boris (Lumbana) blev skadad. Efter det breaket var vi inte inne i matchen. Norrby fick verkligen grepp. Hela första halvlek gick till dem. Men det var trots allt ändå 0–0, säger tränaren Stefan Jacobsson.

Visst, men det skulle inte stå sig speciellt länge till.

Succéinhopp för Dardan Rexhepi

Redan 24 sekunder in på den andra halvleken tog Norrby ledningen. Det grönsvarta försvaret misslyckades med att hantera en långboll. Alen Krasnici kunde dundra fram mot mål och trycka in bollen bakom Mathias Karlsson.

1–0.

Sedan rullade det på.

2–0 kom i matchminut 66. Abdelrahman Saidi spelade in till den tidigare Gais-anfallaren Dardan Rexhepi som enkelt kunde rulla in bollen i öppet mål.

Rexhepi hade bytts in bara några sekunder tidigare. Vilken succé. Och vilken uppförsbacke för de grönsvarta ...

3–0 kom i matchminut 79. Även det från Dardan Rexhepi. Med huvudet den gången.

ANNONS

Godnatt, Gais.

Laget försökte visserligen vaska fram en reducering, Richard Yarsuvat hade bland annat en nick i ribban, men de var aldrig nära att få med sig några poäng.

– Det här var naturligtvis inte det bästa – och inte vad vi hade hoppats på heller. Ser man till den totala insatsen så var den inte okej alls.

Stefan Jacobsson suckar.

Vad känner du att det är som fallerar?

– Det är vårt eget passningsspel. Det var inte tillräckligt bra helt enkelt. Vi fastnade och tappade boll väldigt enkelt. Oavsett om vi skulle vara direkta eller ha längre anfall klarade vi inte av någonting i den här matchen. Det är något vi måste jobba med.

Lumbana: ”Absolut inte orolig”

Boris Lumbana är inne på samma linje.

– Vi kom inte upp i nivå och kunde inte etablera spel på deras planhalva. Jag tror att det är viktigt att vi försöker jobba på de bitarna. Blir tryggare och lär känna varandra. Det är en process, men vi kommer jobba hårt.

Ska gaisarna vara oroliga?

– Jag tycker inte det. Vi har ett väldigt kompetent tränarteam, grymma lagkamrater ... Även de största lagen torskar. Jag är absolut inte orolig.

Vad gäller hans baksida lår så kommer det undersökas vidare i veckan. Först därefter kan en frånvarotid fastställas.

ANNONS

– Jag hoppas att det inte ska ta alltför lång tid, men det blir att skynda långsamt.

Så startade Gais

(3–4–3): Mathias Karlsson – Emil Wahlström, Carl Nyström, Charlie Weberg (Anton Snibb, 89') – August Wängberg, Nikola Ladan, Boris Lumbana (Nuha Jatta, 27'), Emin Grozdanic – Joakim Åberg (Julius Johansson, 46'), Richard Yarsuvat (Paulo Marcelo, 89'), Mervan Celik

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS