Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Gais klart för cupens gruppspel

Fyra raka matcher utan seger i superettan – men i svenska cupen fick Gais jubla efter 3–0 mot Smedby.
– Alltid svårt att möta ett lag som är beredda på att dö för att vinna, men vi hanterade det jättebra, säger Bosko Orovic.

I superettan har det hackat – men i cupen fick Gais jubla.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Bosko Orovic manskap städade av Smedby på bortaplan och vann med 3–0. En seger som innebär att laget är klart för svenska cupens gruppspel nästa år.

– Alltid skönt med seger och skönt att vara vidare i cupen. Det här är en boost för oss, säger Bosko Orovic.

Ajdin Zeljkovic öppnade målskyttet efter en halvtimmes spel. Jesper Westermark och Dusan Djuric ökade på i den andra halvleken.

– Det är alltid svårt att möta ett lag som är beredda på att dö för att vinna, men vi hanterade jättebra.

– Vi började bra direkt och skapade otroligt mycket målchanser men fick inte riktigt in bollen. Sedan kom 1–0 och efter det var det spel mot ett mål. Jag tror inte de hade ett enda skott på mål. Vi genomförde matchen på ett bra sätt. Vi var ödmjuka och fick fart på spelet. Klart man önskar att vi skulle ha gjort lite fler mål, men så är det ibland.

"Några tog verkligen chansen"

Orovic roterade en del i sin elva jämfört med det lag han ställde upp från start senast mot Varberg – och han tycker att åtminstone några spelare verkligen tog tillvara på möjligheten.

– Jag tycker att några spelare verkligen tog chansen och var jätteduktiga. Det var tillbaka till det gamla spelet. Sedan gjorde Smedby det svårt för oss, men vi kontrollerade och höll spelet in i det sista.

Att två av dina anfallare får näta, vad betyder det?

– Det är som det ska vara, att anfallarna gör mål. Sedan gjorde Dusan ett riktigt fint mål också, så det var skönt. Men vi hade en jäkla massa målchanser, så det kändes konstigt att vi inte gjorde fler mål än vad vi gjorde, men jag börjar vänja mig, säger Orovic och skrattar.

Fakta: Så startade Gais

Alexander Nadj – Erik Westermark, Daniel Janevski, Alexander Angelin, Emin Grozdanic – Ajdin Zeljkovic, Dusan Djuric, Daniel Bennassar Nilsson – Mahmoud Eid, Jesper Westermark, Karl Bohm

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.