Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gais kapten lämnar – klar för Lindome

Som GP tidigare har skrivit om lämnar Gais lagkapten Marcus Bergholtz klubben. Det bekräftas nu av Gais på klubbens hemsida.
– Övergången är knappast ett optimalt alternativ för Gais men vi har valt att se till helheten och jag tror att det här kan vara en bra lösning för alla parter, säger sportrådets Jonas Östergaard.

Gais gör om rejält i truppbygget inför säsongen 2020. Sedan tidigare har spelare som Damir Mehic, Marko Johansson, Andreas Östling, Alexander Angelin, Karl Bohm, Leonard Pllana, Niklas Olsson och Henrique Moura lämnat föreningen. Nu står det klart att även Marcus Bergholtz spelar någon annanstans 2020 – detta trots att hans kontrakt egentligen gällde även över den här säsongen.

– Vi har fört en diskussion med Marcus under en längre tid och bollat olika alternativ. Vi försökt att få med honom i den omstart som vi vill se i Gais medan han har känt att han behöver något av en egen omstart. Med tanke på att vi förstärkt truppen med spelare på positioner centralt i banan så har vi ändå valt att vara flexibla i denna fråga och gått med på att släppa honom till en klubb som vi inte konkurrerar med under året, säger Jonas Östergaard till klubbens hemsida.

LÄS MER: Det professionellt oprofessionella Lindome

– I överenskommelsen finns klausuler som reglerar vad som skulle hända om Marcus gör succé och blir värvad till någon annan klubb under året.

LÄS MER: Lagkaptenen lämnar Gais – kontraktet bryts

Samtidigt som Gais bekräftade att Bergholtz lämnar presenterades spelaren av Lindome i division 1.

– Jag vill tacka alla som har stöttat laget och sett den arbetsinsats som vi lagt ner, även om spelet hackat och varit tveksamt. Jag önskar er lycka till i framtiden och att alla gaisare får tillfälle att fira lite mer än vad vi kunnat bjuda på under min tid i klubben. Det finns ett så stort engagemang kring Gais att om klubben bara får det att lossna så finns alla möjligheter för en väldigt ljus framtid – och det hoppas jag att vi kan få se redan under den kommande säsongen, säger Marcus Bergholtz till Gais hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.