Michael Kargbo och hans Gais bjöd på målfest i mötet med Vänersborgs IF.
Michael Kargbo och hans Gais bjöd på målfest i mötet med Vänersborgs IF. Bild: Tommi Nyman

Gais körde över Vänersborg – stormar mot serieseger

Gais segermaskin rullar vidare – borta mot Vänersborg segrade Grönsvart med solklara 6–1 efter en makalös avslutning.
– När det släpper, så släpper det rejält, säger tränare Fredrik Holmberg.

|

När Gais tränare ska förklara matchens galna avslutning använder han sig att ett ord, till att börja med.

– Karma.

Låt oss komma till varför det var ”karma” som ledde till att Gais segrade med hela 6-1 mot Vänersborg och därmed fortsätter storma mot en serieseger.

De grönsvarta spelade nämligen en bra fotboll mot ett ganska kaxigt motstånd. Man hade flertalet lägen och när man ledde med 1-0 i halvlek, efter en fin aktion av Mervan Celik, så var det i underkant.

– Vi visste på förhand att det var ett speciellt lag att möta, att det är svårt att möta dem borta. Det är ett fysiskt lag som pressar väldigt hårt.

Gais utökade – Vänersborg svarade

Lägen fortsatte att skapas från Gais och relativt tidigt i den andra halvleken kunde Gais även utöka ledningen till 2-0 via Axel Henriksson.

Vänersborg gav sig dock inte, utan bjöd på en blixtreducering från ingenstans.

Engjell Ramadani visade då prov på riktigt bra bollkänsla när han slog till på ett tillslag, i utkanten av straffområdet, efter en lång lyftning som landade precis framför honom.

Vinstmaskinen Gais gick dock inte att stoppa och efter att fått ett rött kort mot sig, med 18 minuter kvar av matchen, kom det en islossning som hette duga.

Fyra raka mål – tre på tre minuter

Det började med att Axel Henriksson utökade till 3–1 efter att han satt returen på sin egen straff.

Resultatet såg ut att stå sig, men ...

Matchminut 90: Mervan Celik styr in ett skott från Niklas Andersen, 4–1.

Matchminut 92: Julius Lindberg vänder upp i straffområdet och drämmer bollen i nättaket, 5–1.

Matchminut 93: Richard Friday får en perfekt djupledsboll av nyss nämnde Lindberg och placerar bollen mellan målvaktens ben, 6–1.

– Det var skönt att det lossnade, för vi tyckte att vi hade skapat tillräckligt för att göra fler mål egentligen, säger Fredrik Holmberg.

Han fortsätter:

– Men när det släpper, så släpper det rejält och vi har väntat ett tag på att vi ska få igång målproduktionen ordentligt igen. För vi har inte riktigt förvaltat våra målchanser i matcherna.

Stormar mot serieseger

Segern innebär att Gais fortsätter hålla avstånd till Falkenberg, vilka man möter i en högintressant seriefinal 15 oktober. 6–1-segern kan också visa sig vara viktig då man, med en match mer spelad, nu har bättre målskillnad än tabelltvåan.

Det sistnämnda lägger dock inte Fredrik Holmberg något större fokus på.

– Jag fokuserar på att vi ska göra fler mål än motståndaren. Gör vi på det sättet så vinner vi matcherna och då behövs inte målskillnaden.

Fakta: Så startade Gais (4-3-3)

Mergim Krasniqi – August Wängberg, Axel Norén, Emin Grozdanic, Harun Ibrahim – Viktor Alexandersson (Niklas Andersen, 76’), Joackim Åberg (Viktor Krüger, 87’), Axel Henriksson (Filip Gustafsson, 81’) – Gustav Lundgren (Richard Friday, 87’), Michael Kargbo (Julius Lindberg, 75’), Mervan Celik