Gais jagar förstärkningar - testar två anfallare

Gais är på jakt efter offensiva förstärkning. Därför plockar man nu in två stycken provspelande anfallare Bamoussa Cisse från Elfenbenskusten och Ziyaad Basson från Sydafrika. – Vi tar inte in några chansningar utan det är enbart kvalitet som ska in i så fall, säger tränaren Benjamin Westman.

ANNONS
|

Efter en misslyckad vår för Teteh Bangura valde Gais att avsluta samarbetet med anfallaren. När Bangura nu försvunnit letar Gais förstärkningar på offensiven.

– Det är inte alls omöjligt att vi plockar in någon. Vi kikar runt och kollar av spelare. Sedan tidigare har vi avslutat samarbetet med Teteh Bangura så där finns ju en vakans att fylla. Så det är inte alls onaturligt att vi kikar lite nu, säger Benjamin Westman.

Därför har man valt att plocka in två spelare på provspel. Bamoussa Cisse från Elfenbenskusten och Ziyaad Basson från Sydafrika. Där den senare kommer från Stars of Africa,samma klubb som Gaisspelarna Pule Maraisane och Luther Singh.

ANNONS

– Cisse har varit med och tränat på förmiddagen, men det är så klart svårt att bilda sig en uppfattning efter bara en träning. Sedan kom Basson i dag. Han ska vara rätt så snabb och en bra avslutare så det ska bli spännande att se, säger Westman.

Är det anfallare som är målet?

– Vi ska väl inte låsa fast någon position, men vi känner väl att vi kanske behöver kunna förstärka den delen om rätt spelare dyker upp. Men det blir ingen chansning som kommer in utan i så fall blir det någon som kan tillföra någonting för vi känner att vi har en rätt så bra och bred trupp som det är. Så det är enbart kvalitet som ska in i så fall.

Under förra sommaren dök det upp provspelare i parti och minut på Gaisgården. Något som inte kommer inträffa i år, enligt Benjamin Westman.

– Som det ser ut nu är det dessa två. Efter sista matchen mot Ljungskile så går vi på ledighet och efter det är det bråda dagar. Ska man vara ärliga så är det svårt att bilda sig en jättebra uppfattning efter bara en vecka så det ska vara någon som man känner till som dyker upp på Gaisgården.

ANNONS

– Men det får inte bli rörigt i gruppen. De här två känns absolut okej att kika på, sedan får vi se hur långt det bär.

Har ni något datum när ni behöver ta beslut om fortsättning?

– Det rör sig om någon vecka, eller fram till sista matchen kan man säga, sedan måste vi veta om vi ska vidare med dem. Men fördelen med exempelvis Luthers och Pules polare är att de känner honom så det blir ett kortare insteg i verksamheten, så det är ingen chansning i den bemärkelsen utan det känns bra att kunna ta emot ytterligare en spelare därifrån.

ANNONS