Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 AIK:s Stefan Silva under träningsmatchenmellan AIK och Vasalund den 30 januari 2021 i Stockholm. Bild: MAXIM THORE
AIK:s Stefan Silva under träningsmatchenmellan AIK och Vasalund den 30 januari 2021 i Stockholm. Bild: MAXIM THORE

Gais intresserade av AIK-anfallaren Stefan Silva

Enligt uppgifter till GP så är Gais intresserade av AIK-anfallaren Stefan Silva, som ryktas vara på väg bort från den allsvenska klubben.
Men Gais är inte de enda som vill ha 30-åringen. Enligt Sportexpressen ska flera Superettanklubbar vilja ta in anfallaren på lån.

Gais är på jakt efter en ny anfallare, och ett namn som klubben tycks ha på önskelistan är AIK:s 30-årige Stefan Silva. På måndagen skrev Sportexpressen att Gais är en av klubbarna som är intresserat av att plocka in anfallaren på lån från huvudstaden, vilket även GP:s uppgifter bekräftar.

Silva, som 2018 vände hem till AIK efter en sejour i italienska Palermo, har haft det tungt under sina två år i klubben.

På 31 framträdanden har han endast mäktat med två mål. I allsvenskan har det gått särskilt tungt för strikern med bara ett mål på 23 matcher.

I fjol lånades han ut till turkiska turkiska Fatih Karagümrük där det lossnade aningen med tre mål på totalt sju matcher.

Sedan säsongens slut är han tillbaka i AIK där det verkar oklart om klubben har honom i sina planer. Ursprungligen gick Silvas kontrakt ut i år, men kontraktet förlängdes över 2021 – dock utan att klubben kommunicerade ut nyheten.

Stefan Silva själv dementerar dock att en utlåning till Gais är nära. På sociala medier skriver han att han inte är på väg till klubben.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.