Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Gais hoppas på hjälp från Öis i kvalkampen

Gais kämpar för att undvika kval. I kväll kan de få hjälp – av Öis, som möter den grönsvarta bottenkonkurrenten, Varberg.
– Det hade varit fint om Öis vann den, men jag vågar inte lita på något lag i superettan, säger Edin Hamidovic.

Gais hade chansen att göra ett ryck i kampen om att undvika kval.

Men Bosko Orovics manskap förlorade bottenmötet mot Jönköpings Södra, som också kämpar för att klara sig undan kval, med 0–2 på ett kylslaget Stadsparksvallen och är i stället i högsta grad indraget i bottenstriden med två matcher kvar att spela.

– Vi kom verkligen inte upp i nivå. Det här är inte det Gais vi ska vara. Vi får ta på oss det här, sa en besviken Edin Hamidovic efter slutsignalen.

Närmast för "Makrillarna", som fortfarande är två poäng ovanför kvalstrecket, väntar hemmamatch mot Öster innan serien avslutas borta mot Falkenberg. Men med tanke på att det är hela sex klubbar inom fyra poängs avstånd runt strecket är även de andra lagens matcher av största vikt.

Därför riktas många grönsvarta blickar i afton mot Gamla Ullevi. Anledningen? Örgryte tar emot Varbergs Bois, som för tillfället är ett av de två lagen som befinner sig på kvalplats, lagen som jagar Gais.

Hallänningarna är två poäng bakom Grönsvart med en match färre spelad. Skulle Bois vinna mötet med Öis passerar de både Gais och J-Södra (båda med 31 poäng) och tajtar till bottenkampen ytterligare.

Skulle däremot Örgryte ta hem segern innebär det att Gais, när alla lag har spelat 28 matcher, fortsatt har två poäng tillgodo på Varberg och Värnamo, som också är på kvalplats.

"Håller våra tummar"

Poäng som kan bli dyrbara.

Det är därmed inte konstigt att de grönsvarta spelarna håller en extra tumme för rivalen i afton.

– Det är klart att Öis ska vinna den. Det är inga konstigheter, säger Calle Nyström.

– Vi får hålla våra tummar för att det blir så. Jag får på och tjöta på Allan (Mohideen) att han får köra på, säger Niclas Andersén, som hoppas på lite extra hjälp av Öis-försvararen som i våras tillhörde Gais.

– Det hade varit kul att få lite hjälp. Det hade varit fint om Öis vann den, men det är inget jag förväntar mig. Jag vågar inte lita på något lag i superettan. Alla lag slår alla i den här serien, säger Edin Hamidovic.

"Det finns inget annat"

Samtidigt som gaisarna hoppas på Öis-hjälp är de fortfarande fullt inställda på att det är vad de själva gör som kommer bli det som betyder allra mest.

– Vi behöver vinst mot Öster i nästa, vi måste gå för vinst. Det finns inget annat. Sedan efter det får man se hur spelreglerna blir inför sista omgången. Men vi kan inte lita på att lagen bakom ska torska sina matcher, säger Nyström.

– Jag grämer mig jävligt mycket över att vi hade allt i egna händer mot Jönköping men inte lyckades lösa det. Hade vi vunnit hade vi i praktiken säkrat kontraktet, men vi har fortfarande allt i egna händer, säger Hamidovic.

– Vi kommer klara det här utan kval. Vi ska lösa det här, säger Andersén.

Fakta: Så ser tabellen ut runt kvalstrecket:

9. Frej 33p -11

10. Norrby 32p -19

11. Gais 31p -3

12. Jönköping 31p -8

––––––––––––––––––––

13. Varberg 29p -5 (en match färre spelad än övriga)

14. Värnamo 29p -17

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.