Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Gais hoppas fansen sluter upp bakom fotbollen

Gais har efter möte med polisen och Got Event fått reda på hur arbetet kring den nazistdemonstration som krockar med lördagens match mot Brommapojkarna kommer att se ut. – Det är en väl tilltagen insats där vårt evenemang har fått hög prioritering, säger klubbchefen Erik Bergkvist till GP.

Inträdet till matchen mot topplaget Brommapojkarna är gratis och en av årets största publiksiffror väntas på Gamla Ullevi på lördag.

Därför var det ett mindre glädjande besked för klubben när det slogs fast att Nordiska motståndsrörelsens (NMR) demonstrationsmarsch fick ändrad väg och tar slut vid matcharenan, en timme före avspark.

LÄS OCKSÅ: Nazistdemonstration krockar med Gais-match

Ett stort antal motdemonstranter och poliser kommer att befinna sig längs med vägen som demonstrationen ska ta. Efter möte med polisen och Got Event under torsdagen lugnades dock Gais en aning och via ett pressmeddelande skickade de ut info till lördagens åskådare.

– Vi fick ta del av polisens planeringsarbete, hur de tänker arbeta runt Gamla Ullevi och i vilken omfattning. Det är en väl tilltagen insats där vårt evenemang har fått hög prioritering, säger klubbchefen Erik Bergkvist till GP.

LÄS OCKSÅ: Supportrar oroliga över nazi-demonstration: ”Upprört”

Vad har ni för råd till oroliga gaisare?
– Oron är lätt att förstå. Vi ska spela en fotbollsmatch samtidigt som en väldigt omfattande demonstration är i avslutningsfasen. Men polisen har i sitt förarbete visat att det ska gå att kombinera.

LÄS OCKSÅ: Balkander: Galet att vi ens har den här diskussionen

Under fredagsförmiddagen väntas Kammarrätten ge besked efter att Svenska fotbollförbundet överklagat beslutet att låta demonstrationstågets väg avslutas vid Gamla Ullevi. Både förbundet och Gais vill att demonstrationen ska avslutas på annan plats än vid matcharenan.

– Får vi en förändrad väg för demonstrationen blir det mycket bättre för fotbollspubliken.

Tror ni det här kommer påverka publiksiffran?
– Det finns en stor risk för publiktapp med oron som grund. Vi hoppas att så många som möjligt inte låter sig avskräckas eller styras av yttre faktorer som detta och ändå sluter upp bakom fotbollen.