Gais har polisanmält hot mot personalen

Anställda i Gais, bland andra tränaren och sportchefen Bosko Orovic, har under hösten hotats. Klubben meddelar nu att de polisanmält hot och att "ytterligare åtgärder är planerade".

ANNONS
|

Gais hade en tuff säsong i Superettan och först i sista omgången stod det klart att klubben undvek negativt kval.

Under säsongen ska tränaren och sportchefen Bosko Orovic ha utsatts för mordhot vid ett flertal tillfällen.

– Tre gånger den här säsongen. Jag fick ett brev och ett samtal. Sedan fick jag ett face to face inför den första derbymatchen mot Öis, berättar han i en lång intervju med GP.

LÄS MER:"De kommer aldrig få bort mig med mordhot och påtryckningar"

Under fredagen skrev Gais på sin hemsida att flera av klubbens anställda och funktionärer fått utså hot under hösten – hot som klubben har polisanmält.

"Detta är självklart helt oacceptabelt och klubbens policy är att alltid polisanmäla hot mot de som jobbar för klubben. I ett fall har polisanmälan redan upprättats och ytterligare åtgärder är planerade. Vi kommer också att ta extra hänsyn till det som hänt när vi, tillsammans med polis, planerar vårt säkerhetsarbete kring våra engagemang under nästa år", skriver klubben på sin hemsida.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS