Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Gais hämtar mittback från Häcken

Gais har sökt efter en ny mittback – nu har man hittat sin förstärkning. Häckens Aiham Ousou, 21, är klar för klubben, på lån.

Mittbackarna Calle Nyström, Emil Wahlström och Charlie Weberg har samtliga lämnat. Så att Gais har sökt efter tillskott centralt i backlinjen är känt sedan tidigare.

Nu har klubben hittat sin man.

Häckens Aiham Ousou, 21, har skrivit på ett låneavtal med Grönsvart.

– Vi har ju känt till Aiham som en duktig spelare i BK Häckens akademi, men när vi scoutade AFC Eskilstuna inför höstmötet så fick vi verkligen upp ögonen för honom och vi sa tämligen direkt att vi skulle vilja ta hit honom inför denna säsong. Aiham är snabb, har fint spelsinne och är duktig på att hålla sin motståndare felvänd. Det känns väldigt bra att få välkomna en göteborgskille och en riktig ledartyp till klubben, säger sportchef Nicklas Karlström till Gais hemsida.

LÄS MER: Fem punkter från Gais första träning

Tufft att slå sig fram i Häcken

Ousou är fostrad i Häckens akademi men har sedan han togs upp i A-laget haft svårt att slå sig fram i den tuffa konkurrensen på Hisingen, där han tampats med etablerade spelare som Rasmus Lindgren och Joona Toivio om speltiden.

LÄS MER: Richard Yarsuvat drabbad av fraktur – borta i månader

Under hösten var han utlånad till AFC Eskilstuna, och där tog 21-åringen för sig och fick mycket beröm för sina insatser.

Nu blir det alltså superettan igen, och den här gången Gais.

– Det känns som en perfekt lösning för mig och jag ser fram emot att träffa killarna i truppen i morgon. Jag har fått ett väldigt bra intryck av GAIS och det blir spännande att komma till klubben, säger Ousou till Gais hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.