Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Gais fystränare visades ut – efter stort bråk

Gais fystränare Conor McDonagh visades upp på läktaren – efter kaosscener mellan J-Södra och Grönsvart, där McDonagh i ett tumult knuffade en spelare.
– Det är för jävla dåligt att inte båda visas ut, säger Bosko Orovic, som stod nära situationen.

Det var massvis av heta känslor och tuffa närkamper när Jönköping och Gais drabbade samman på Stadsparksvallen.

Det hela nådde sin kulmen sent i den andra halvleken när Ajdin Zeljkovic tacklades tufft av Daryl Smylie, varpå stora delar av Gais-bänken reagerade häftigt och flera spelare i båda lagen rusade dit.

I tumultet knuffade J-Södras Fredrik Fendrich Gais fystränare, Conor McDonagh, som hade tagit sig in på plan. Gais-ledaren svarade med samma mynt och knuffade tillbaka.

Situationen där flera ledare och spelare gruffades mynnade ut i att domare Robert Daradic visade gult kort för Smylie och Niclas Andersén, samt att McDonagh fick lämna bänken och blev uppvisad på läktaren.

"Det är för jävla dåligt"

Efteråt kommenterade Gais huvudtränare Bosko Orovic de stökiga händelserna.

– Det ska inte pågå. Han (Conor) får en knuff och knuffar tillbaka. Det är inte okej av någon. En spelare ska inte knuffa en ledare. Jag fördömer båda. Nu blir den ena utvisad och inte den andra. En spelare ska inte knuffa heller. Jag tycker att båda ska straffas. Spelaren knuffar först. Hade jag varit domare hade jag visat ut båda, säger Orovic.

Han fortsätter:

– Jag tycker det är för jävla dåligt att inte båda visas ut. Jag hade själv, dumt nog, också knuffat tillbaka om jag hade fått en knuff av en spelare. Men det är inte okej någonstans.

"Hockeytacklar vår spelare"

Niclas Andersén, som rusade med full fart in i situationen, innan han hindrades av August Wängberg säger följande om kaoset:

– Det är ren frustration av mig där. Jag tycker hela situationen är så dålig. Han (Smylie) hockeytacklar vår spelare, då måste man reagera, säger Andersén och fortsätter:

– Jag är så besviken så du anar inte ... Vi är otroligt dåliga i dag. Vi får inte igång något spel, vi vinner inga dueller. Vi vinner inga andrabollar. Otroligt dåligt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.