Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
I Gais senaste match blev det 1–1 mot Ljungskile efter att Mervan Celik skruvat in bollen direkt från hörnflaggan. Foto: Mikael Josefsson / BILDBYRÅN Bild: MIKAEL JOSEFSSON
I Gais senaste match blev det 1–1 mot Ljungskile efter att Mervan Celik skruvat in bollen direkt från hörnflaggan. Foto: Mikael Josefsson / BILDBYRÅN Bild: MIKAEL JOSEFSSON

Gais fortsätter jaga målformen: ”Finns ingen given formel”

Sju mål på nio matcher. Det är facit för Gais hittills i Superettan. Men mot Akropolis ligger fokus på försvaret.
– Bjuder vi på mål får vi uppförsbacke och svårare att vända trenden, säger tränare Stefan Jacobsson.

Inför tionde omgången ligger Gais på tolfte plats i tabellen, en poäng före både Dalkurd och Öis. På en annan punkt är grönsvart allra sämst – målgörandet. Laget har gjort sju mål på nio matcher, vilket är färre än något annat lag. Något Stefan Jacobsson förstås är väl medveten om.

– Ja, vad händer? Den frågan får vi hela tiden... Skulle man kunna trolla hade man gärna gjort det. Det finns bara att fortsätta träna och ta tillfället i akt att göra mål. Annars finns ingen given målformel.

Frustrerande?

– Man kan ju göra lite mål och ändå vinna så det är väl inte just det. Det är mer att vi resultatmässigt har det jobbigt och hackar i prestationerna. Det går inte att jobba med hela alfabetet utan man får koncentrera sig på några saker.

Vad blir viktigast mot Akropolis?

– Vi möter ett formstarkt och passningsskickligt lag. De ser vassa ut måste jag erkänna. Vi måste se hur vi agerar i försvarsspelet. Signifikativt för oss har varit att vi bjudit på några mål och fått uppförsbacke – då blir det svårare att vända trenden, säger Stefan Jacobsson.

Gais tränare Stefan Jacobsson. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0027 Bild: CARL SANDIN
Gais tränare Stefan Jacobsson. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0027 Bild: CARL SANDIN

Mervan Celik fokuserar på seger

När GP ringer upp sitter laget i bussen på väg upp mot Stockholm och det är dagen före match. Stefan Jacobsson beskriver stämningen som lugn och förväntansfull. Någon väcker Mervan Celik som slumrar bak i bussen. 30–åringen som gjort tre av Gais sju mål den här säsongen.

– Det känns helt okej men det är klart att jag vill göra fler mål och assist och hjälpa laget ännu mer. Men det är bara att fortsätta och vi tvivlar inte på det en sekund. Det viktigaste är att vi kämpar tillsammans, det finns inga genvägar, säger Mervan Celik.

Finns det något tålamod kvar trots att det gått knackigt?

– Ja, ja, det har vi! Inga problem.

När Gais spelade 1–1 mot Ljungskile på Gamla Ullevi senast stod Mervan Celik för hemmalagets kvittering genom att skruva in bollen direkt från hörnflaggan.

Vad hoppas du bjuda på mot Akropolis?

– Jaa, det får vi se... Men bara vi vinner. Jag hoppas det. Sen om jag gör mål spelar mindre roll, säger Mervan Celik.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.