Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: KRISTER ANDERSSON
Bild: KRISTER ANDERSSON

Gais flyttar upp Zejnullahu – belönas med långt kontrakt

Han har lovordats stort.
Nu belönas akademispelaren Donat Zejnullahu med ett A-lagskontrakt i Gais.

Gais mittfält har gott om alternativ, men nu adderas ytterligare ett namn till truppen. GP kunde under fredagen meddela klubben bestämt sig för att ge lovande Donat Zejnullahu ett A-lagskontrakt. Något som ungdomsfotboll.se var först med att berätta och som senare bekräftades av Gais.

För sajten bekräftar också Zejnullahu att han numera är en A-lagsspelare.

– Det känns jättebra, det är något man drömt om och som man fått jobba hårt för. Jag förväntar mig att jag fortsätter att utvecklas genom att jag får möta bättre spelare. Jag kommer också kämpa hårt för att ta en plats och kämpa hårt för att spela matcher.

Talangen som har huserat i akademin och där tillhört en av de mer framträdande spelarna fick redan förra vintern känna på hur det var att både träna och bli uttagen till match med seniorlaget.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har längtat efter den här dagen. Att få bli uttagen till match med A-laget ... och att få bli det just i Gais, det är riktigt stort, sade Zejnullahu till GP i februari 2019 när han togs ut av dåvarande tränare Bosko Orovic till träningsmatchen mot Norrby.

Bild: DANIEL STILLER
Bild: DANIEL STILLER

Just Orovic är en av flera som har lovordat mittfältslöftet, som också kan användas i en mer offensiv roll.

– Här har vi en kille som sticker ut och som har det där lilla extra. En offensiv spelare som kan slå ut sin motståndare med sin fina teknik och slå ut led på planen med sina öppnande passningar. Har en otroligt fin fot och bra blick för spelet. Passar bra som tia, sade den förre tränaren i samband med uttagningen.

Zejnullahus avtal med Gais är skrivet på 2,5 år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.