Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Gais-fansens budskap inför ödesmatchen

I helgen avslutas superettan och i sista omgången spelar Gais för att undvika kval.
Då slöt fansen upp på lagets sista träning med ett tydligt budskap.
– Det är sådant här som är anledningen till att du älskar att spela för Gais, säger August Wängberg.

På lördagen gästar Gais Dalkurd i superettans sista omgång. Inför matchen ligger laget en poäng över kvalplats och matchen i Uppsala blir minst sagt viktigt.

– Det är inte så att det är panik men lite stress är det. Samtidigt ljuger inte tabellen utan vi ligger där vi ligger. Det är verkligheten, sa Mervan Celik efter senaste matchen mot Akropolis där Gais trots ett tidigt ledningsmål fick nöja sig med ett kryss.

LÄS MER: Emil Wahlströms kritik – efter uppbrottet i Gais

När Gais på fredagen hade sin sista träning inför helgen slöt ett 20-tal fans upp på Gaisgården och visade sitt stöd för laget och skickade med ett tydligt budskap.

Banderollen med orden: ”Rädda Gais – krossa Dalkurd” sattes upp på stängslet vid planen.

Stödet på plats värmde många spelares hjärtan i decemberkylan.

– Det är svinskoj. Det är sådant här som är anledningen till att du älskar att spela för Gais. Det är ett tryck bakom, det ska kännas att man spelar i Gais, säger August Wängberg och fortsätter:

Andersén: ”Det säger vad Gais är”

– Man känner ännu mer när de också är här. Otroligt att de kommer upp en kall decemberdag. Man fryser själv häcken av sig och då står de ändå här och kollar på. Det är fint.

Niclas Andersén och Mervan Celik stämmer in i hyllningskören.

– Det säger vad Gais är. En klubb som betyder otroligt mycket inte bara för oss utan för väldigt många här i Göteborg och runt om i Sverige. Det är inte bara för oss vi ska lösa det här utan för dem också. Det ger verkligen en extra kick, säger Andersén.

– Det är grymt. I den här kylan, att de kommer hit och engagerar sig och stöttar. Det betyder otroligt mycket. Det ger oss extra energi. Vi ska se till att lösa det här för oss men också för dem, säger Celik.

LÄS MER: Gais ras: ”Vi har hamnat i en ond spiral”

Jacobsson: ”Göra det banderollen säger”

Även tränare Stefan Jacobssons var tacksam för uppbackningen.

– Det är härligt och det visar vilket stort engagemang som sjuder runt omkring klubben. Alla vill slippa den här jävla ångesten, alla längtar tillbaka till finrummet. Det har varit en tuff resa i år igen av olika anledningar. Vi sitter illa till i en sista omgång igen, men det är bara att göra jobbet – och göra det banderollen säger.

Utöver Gais är bland annat också grannen Öis indraget i bottenstriden inför den sista omgången. Laget ligger inför helgen på kvalplats och det krävs poäng mot tabelljumbon Umeå om nytt kontrakt ska kunna säkras utan kval.

Öis har under avslutningen av superettan valt att stänga klubbens träningar för besök, men på Gamlestadsvallen hade fansen förberett med en banderoll. Bild: Läsarbild
Öis har under avslutningen av superettan valt att stänga klubbens träningar för besök, men på Gamlestadsvallen hade fansen förberett med en banderoll. Bild: Läsarbild

Och på Gamlestadsvallen, där Öis gjorde sin sista träning inför avgörandet, hade de rödblåa supportrarna lämnat ett stöttande meddelade till truppen i form av en banderoll:

”Vi tror på er – krossa Umeå”, stod det att läsa.

Miguel Beas, tränare i Örgryte, noterade denna.

– Vi säger ofta i laget att de bästa i Öis är supportrarna. Och så är det faktiskt, det är sant. De står alltid där och förra veckan åkte de till Halmstad. Det var iskallt och de stod hela matchen utanför och hejade. Det gör att vi känner stort ansvar, de är magiska. Inte bara för banderollen i dag utan för mycket. De visar att de bryr sig på riktigt. Vi alla lyfts av deras stöd, säger Beas.

Läget i tabellen inför sista omgången

9. Norrby, 34 poäng, -1 i målskillnad

10. AFC Eskilstuna, 34 p, -15

11. Gais, 33 p, -12

12. Trelleborg, 32 p, -6

––––––––––

13. Öis, 32 p, -9

14. Dalkurd, 29 p, -8

––––––––––

15. Umeå, 26 p, -22

16. Ljungskile, 23 p, -23

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.