Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

Gais-fansen har samlat in över en halv miljon

Gais uppmaning om ekonomisk stöttning har gett resultat – ett ordentligt sådant.
Under lördagen meddelade klubbens kassör Hans Aulin att de har fått in över en halv miljon kronor
– Engagemanget är enastående, säger han.

För en vecka sedan sparkade Gais Bosko Orovic.

Med tanke på att lön ska betalas till Orovic i ytterligare ett halvår innebär det en extrakostnad för klubben. En kostnad som tar hårt på en redan ansträngd ekonomi.

– Att arbetsbefria vår huvudtränare och söka en ersättare kommer att ge klubben en kostnad som vi inte budgeterat för men vi bedömer ändå att det är ett nödvändigt beslut för att försöka vända utvecklingen. Vi kommer under de närmaste dagarna att uppmana supportrar, partners och andra intressenter att bidra ekonomiskt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att säkra kontraktet i Superettan, sa ordförande Jonas Andersson till klubbens hemsida.

GP skrev tidigare i veckan att insamlingen var över 200 000 kronor. Under lördagen har den summan blivit större. Ordentligt större.

Stödet från Gais-fansen är nu uppe i över en halv miljon kronor.

– Nu fortsätter tåget till en stabil plattform. Det är bara att konstatera att engagemanget är enastående. Det sänder otroligt starka signaler till organisationen, spelarna, styrelsen, kansliet och alla runt omkring. När läget är tufft kommer gaisarna. Det är ett fantastiskt stöd, säger klubbens kassör Hans Aulin.

Första dygnet efter Gais gick ut med uppmaningen på sin hemsida var summan uppe i 150 000 kronor – nu har den alltså passerat en halv miljon.

– Den största summan är 50 000 kronor från en enskild person, en gaisare. Sedan har några bidragit med 10 000, några med 5 000. Några har bidragit med 1 894 kronor, året då vi bildades, några 18,94 kronor. Sedan har vi fått in bidrag på 5,20 kronor och 4,80 kronor – det visade sig att så fort de hade druckit en öl så swishade de in procenthalten på ölen, säger Aulin och fortsätter.

– Jag skulle uppskatta att det är runt 1 000 transaktioner och några har säkert skickat vid flera tillfällen. Vi kommer att använda pengarna på ett klokt sätt.

Gais styrelseordförande Jonas Andersson till klubbens hemsida om engagemanget:

– GAIS är på många sätt en speciell klubb. När vi är trängda sportsligt och ekonomiskt visar ni, våra supportrar, som mest hjärta för klubben. Er insamling skapar en handlingsfrihet som vi ska använda på bästa sätt för att kunna betala tillbaka med framtida framgångar, säger han.

Även klubbchefen Erik Bergkvist är tacksam i sitt uttalande på Gais hemsida:

– Det ni sponsorer och supportrar gjort den senaste veckan för vår klubb är en av anledningarna till att vi är just GAIS. Tillsammans är vi fantastiska, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.