Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: SUVAD MRKONJIC

Gais förstärker på anfallssidan

Gais fortsätter förstärka laget inför hösten. Under fredagen presenterades anfallen Mahmoud Eid från Kalmar FF.

Som GP tidigare skrivit om ansluter anfallaren Mahmoud Eid till Gais från Kalmar. Under fredagen bekräftar klubben lånet som sträcker sig säsongen ut.

– Jag är egentligen inte så intresserad av låneavtal eftersom det kan innebära att vi utvecklar spelare åt en annan klubb. Så nu är avtalet är skrivet som ett lån under hösten men innehåller också en option som gör att vi kan lösa honom från Kalmar inför nästa säsong. Vi hälsar Mahmoud välkommen med en förhoppning om att detta kan bli mer långsiktigt än bara höstsäsongen, säger tränare Bosko Orovic till klubbens hemsida.

Mahmoud Eid kom till Kalmar från Åtvidaberg 2016 och under våren var han utlånad till norska Mjörndalen där han gjorde tre mål på tio matcher.

– Han är allround och kan användas både som ytter och i nummer 9-rollen. Mahmoud har tidigare visat att han kan leverera mål och poäng i Superettan men är med sin fina teknik också stark i spelet ute på plan. Vår förhoppning nu är såklart att Mahmoud kan hjälpa oss att bli starkare i och kring offensivt straffområde, säger Orovic.

I och med värvningen av Eid är Orovic nöjd och klar med laget inför hösten.

– Ja, det är vi. Men eftersom vi har tappat tre spelare med offensiva kvaliteter (Ilic, Barny och Lindberg) så kände vi att det var nödvändigt att förstärka framåt. Med Bohm, Pllana och Eid in i truppen har vi nu, inräknat våra befintliga spelare, en stark anfallsbesättning som jag hoppas kan göra vår offensiv mer effektiv både på kort och lång sikt

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.